Ciutat

Ball de Gitanes de Carnaval amb participació ciutadana

Els balladors en plena dansa a la plaça Sant Roc / CEDIDA

Aquest cap de setmana, i dins dels actes del Carnaval, l’Esbart Sabadell Dansaire va oferir una bona mostra de ball tradicional a la plaça Sant Roc. La ballada va tenir lloc aquest diumenge a les 12 del migdia i hi van participar les seccions infantil, juvenil i el cos de dansa de l’esbart.

Els balladors van oferir un bon repertori de danses tradicionals catalanes: L’Espolsada de Premià de Dalt, l’Indiot de Solsona, el Ball de nans nou de Berga, entre altres. Per acabar la ballada amb el tradicional Ball de Gitanes del Vallès. El Ball de Gitanes, està molt arrelat a la nostra comarca i també a la ciutat. Es tracta d’una dansa alegre, amb moltes figures, entre les quals destaca el pasdoble, les contradanses, els xotis, i les catxutxes.

Una dansa vallesana

Ballant davant l’Església de Sant Fèlix / CEDIDA

En la ballada de diumenge, l’Esbart Sabadell Dansaire, va comptar amb la participació del públic. La plaça Sant Roc es va emplenar de participants que van ballar el popular pasdoble per parelles, que anaven seguint les evolucions que marcava la primera parella de balladors, els nuvis.

La Cobla Sabadell, va interpretar les peces musicals que acompanyaven les danses. Els balladors es van acomiadar del públic mentre picaven de mans i saludaven amb el mocador.

Comentaris
To Top