Ciutat

La recerca i la divulgació, a l’abast de tothom a la vuitena edició dels ‘Cafès Científics’

Imatge d'arxiu dels Cafès Científics / LLUÍS FRANCO

Vuit entitats locals organitzen conjuntament la vuitena edició dels Cafès Científics. La iniciativa pretén acostar la recerca i la divulgació científica al gran públic, posant-lo en contacte amb diferents experts. Alguns temes que es tractaran són el dolor crònic, la física de partícules o la importància de la biodiversitat humana.

El cicle compta amb vuit conferències, que comencen avui, dimarts 25 de febrer, i duraran fins al novembre. Totes es faran en dimarts, a les 19 h, al bar de la UES (carrer de la Salut, 14), de forma gratuïta. Les entitats organitzadores són l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i la filial vallesana de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.

Programa

En el primer acte, avui mateix, el metge especialista en Anestesiologia i Reanimació del Taulí Jenaro Mañero parlarà de la gestió del dolor crònic. El 17 de març la cap d’Operacions del sincrotró ALBA, Montserrat Pont, explicarà com es produeix la llum que hi fan i per què serveix. La següent ponència, el 21 d’abril, Per què ens amaguen el patrimoni medieval de Sabadell, anirà a càrrec de l’arqueòleg i historiador Albert Roig. El 19 de maig es farà Mirada social a la malaltia crònica complexa, de la mà de les treballadores socials Esther Cortés i Ruth Muñoz. A continuació, el 16 de juny, el paleontòleg del Grup de Recerca en Paleobiodiversitat i Filogènia de l’ICP Joan Madurell parlarà de com era el Vallès fa un milió d’anys.

Passat l’agost, el 22 de setembre serà el torn de Cooperem per una agricultura social, a càrrec de Rocío Jiménez i Juan Villena. El 20 d’octubre, el Grup de treball Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell presentarà els seus resultats. Clouran el cicle els astrònoms aficionats Florence Libotte i Josep M. Vilalta, que abordaran les diferents estrelles que hi ha. Serà el 17 de novembre.

Comentaris
To Top