Publicitat
Ciutat

Sabadell estrena la Mobile Week, les jornades d'innovació "contra corrent" de l'MWC

No hi haurà Mobile World Congress (MWC) a Barcelona, però Sabadell manté l'esperit del macrocongrés amb la Mobile Week. Aquest dimecres al vespre al Casal Pere Quart s'ha donat el tret de sortida a un mes d'activitats –conferències, taules rodones, tallers, entre d'altres– sobre noves tecnologies a la ciutat. La cancel·lació del gran esdeveniment –l'MWC– ha posat Sabadell i 15 ciutats catalanes més al centre de la innovació tecnològica.

Els representants polítics han vist el got mig ple, més que mig buit: l'anul·lació de l'MWC 2020 s'ha vist com a una oportunitat per visibilitzar el territori català. "A Sabadell sempre hem estat gent que va contra corrent. I amb la Mobile Week en tenim un bon exemple", ha fet broma el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, en el seu discurs inaugural.

Gibert ha aprofitat l'ocasió per treure pit de ciutat i ha reivindicat Sabadell com a referent en el desenvolupament tecnològic. "Tenim un capital molt important en temes d’innovació". A banda, el tinent d'alcaldessa ha rebatejat l'esdeveniment i l'ha anomenat "Mobile Month", fent referència a les activitats duraran fins al proper 28 de març.

L'estrena del Mobile, amb representants de la Generalitat i l'Ajuntament i l'expert Antoni Gutiérrez-Rubí / LLUÍS FRANCO

En el mateix sentit, per part del Govern de la Generalitat, ha intervingut el director general d'Innovació i Economia Digital, Daniel Marco. Aquest ha qualificat Sabadell com a "ciutat pionera" en el Mobile Week. "Aquest esdeveniment és una mostra de dinamisme i de l’aposta de la ciutat per la tecnologia", ha exposat per després afegir que el desenvolupament tecnològic ha de servir per "millorar la qualitat de vida" i "generar creixement econòmic".

Publicitat

"L'ètica" de la intel·ligència artificial, a debat

La inauguració de la Mobile Week ha tingut la intel·ligència artificial com a debat central. L'assessor de comunicació Antoni Gutiérrez-Rubí, considerat un dels gurús tecnològics de referència a Espanya, ha parlat de la intel·ligència artificial com a màxim exponent de la innovació. Aquesta tecnologia, però, tindrà ets i uts: segons l'expert, permetrà que les màquines generin prediccions i recomanacions úniques. Ara bé, ha advertit que caldrà replantejar-se els valors universals. Tecnologia i ètica poden anar juntes? Aquesta ha estat la gran pregunta de la xerrada.

"Haurem d'actualitzar els codis ètics perquè la tecnologia va a una velocitat disruptiva", ha assenyalat l'expert, que ha sigut contundent sobre el futur: ha assenyalat que els valors que han arribat fins avui, "els ideals de Revolució Francesa", "poden quedar substituïts".

Antoni Gutiérrez-Rubí, expert en la jornada inaugural de la Mobile Week / LLUÍS FRANCO

En aquest sentit, Gutiérrez-Rubí ha posat deures a la classe política perquè doni exemple davant dels nous temps i les noves possibilitats tecnològiques. "Un bon pas seria fer un streaming de les seves reunions de govern i així fer passos en la transparència", ha assenyalat i en to irònic –i aprofitant l'actualitat política– ha lamentat que el "nou marc ètic"  no hagi estat tema de debat en la taula de diàleg entre els governs espanyol i català.

Abans de culminar, l'expert ha marcat tres objectius estratègics de país en matèria tecnològica: situar Espanya com a pionera en la intel·ligència artificial, accelerar la transformació digital en les empreses i fer més eficient l'administració digital. Una tasca que, per cert, toca de ple l'Ajuntament de Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top