Publicitat
Oci i cultura

Najat el Hachmi porta a Macondo les mirades feministes de dones migrades

L'escriptora parlarà amb les lectores i habituals de Macondo / CEDIDA

L’escriptora Najat el Hachmi (Beni Sidel, Marroc, 1979) ha obert un parèntesi en la seva obra literària per escriure un llibre sobre feminisme, Sempre han parlat per nosaltres (Edi­cions 62/Destino), “un manifest valent i necessari” que parla de la doble discriminació que pateixen les dones musulmanes.

I aquest dijous a les 19 h el presenta a Macondo (carrer de la Rosa, 20), la llibreria impulsada per Estefania Abásolo i Anna Mora. Més enllà de la condició d’immigrant i de filla de família musulmana marroquina d'el Hachmi, el seu món narratiu és un món de dones. Amb aquest coneixement de primera mà, s’ha format una opinió sobre el que suposa ser feminista avui dia. Per això ha escrit aquest assaig, per exposar el seu punt de vista i denunciar les múltiples trampes i formes de discriminació que pateixen les dones.

Publicitat

La seva mirada, a més a més, s’enriqueix amb les particularitats amb què es troben les dones migrades a Europa, que experimenten la següent paradoxa: viuen en una societat moderna i democràtica, on la igualtat de drets és una realitat legal i on existeix una consciència feminista creixent. Però en canvi, a les “filles” de procedència migratòria musulmana encara els costa treure la veu a l’esfera pública per denunciar el masclisme concret en el qual creixen.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top