ESPORTS

Conjurats per fer-la grossa

Les noies s'enfronten divendres al Mediterrani en quarts de final / Ll. Franco

Nou format. El millor waterpolo masculí i femení estatal, europeu i part del món se cita des d’avui dijous i fins diumenge a Sabadell (Can Llong) per la celebració de la Copa del Rei i de la Reina en un format innovador en què es disputaran simultàniament les dues competicions. El primer que s’estrenarà en aquest nou format serà l’Astralpool Club Natació Sabadell masculí, que ho farà aquest mateix vespre (20 h) davant el CN Barcelona als quarts de final. El duel, entre el segon i quart classificat a la Lliga Premaat, respectivament, enfrontarà dos possibles finalistes en un cara a cara de fortes emocions i de final imprevisible.

El rival dels nedadors arribarà a Sabadell amb la important baixa de Víctor Flores, que no s’ha recuperat a temps d’una fractura al dit de la mà, però amb jugadors com Adri Delgado o Pere Estrany. Els barcelonins, que actualment ocupen la segona plaça a la Lliga Premaat, destaquen per ser un bloc molt sòlid en defensa, com ho són els conjunts de Toni Esteller. En cas de superar la primera final, a l’equip de Quim Colet l’espera el vencedor del Mataró-Terrassa abans d’una hipotètica final davant l’Atlètic-Barceloneta. Això implica guanyar el segon i el tercer o cinquè classificat de la competició domèstica. “Ha tocat el quadre més difícil. Els quarts són brutals i les semis també, per no parlar de la final. Ho hem d’analitzar positivament i intentar arribar a la final”, assegurava Sergi Cabanas. Aquest seria el final somniat per un equip que arribarà a la competició del KO amb bones sensacions després de desfer-se del Mataró.

LA QUARTA CONSECUTIVA

Qui tampoc tindrà un camí gens plàcid si vol ser a la final d’aquest diumenge (12 h) serà l’Astralpool femení, vigent campió de la competició i reina de Copes amb quinze títols. L’equip de David Palma s’enfrontarà aquest divendres  (20 h) als quarts de final amb el Medi, segon classificat, que ja va sorprendre les sabadellenques en el partit de la primera volta: “Haurem d’estar especialment atentes amb la Ru [Tarragó] i la Clara [Espar]”, comentava la capitana i millor boia del món, Maica Garcia. Per la seva banda, el tècnic David Palma va afirmar: “Soc del parer que en cas d’arribar a una hipotètica final, hi arribes més rodat si t’enfrontes a rivals potents”.

/ LLUÍS FRANCO

Tanmateix, i fent referència al tercer títol que en pocs mesos es jugarà l’equip davant la seva afició després de la Supercopa d’Espanya i la Supercopa d’Europa, Palma va confessar: “Espero que ens puguem treure l’espina (riu). Juguem a casa i com a organitzadors tenim una mica l’obligació de guanyar”. En cas de superar la primera ronda, i sempre que no hi hagués una sorpresa majúscula, les nedadores es trobarien amb el Sant Andreu, pas previ abans d’una possible final amb el CN Mataró. Aixecar el títol donaria un extra anímic a un equip que continua en rodatge acoblant a l’engranatge les diverses cares noves.

Comentaris
To Top