Publicitat
Ciutat

L'historiador sabadellenc Esteve Deu presenta el llibre 'L’economia de guerra a Sabadell, 1936-1939'

Catalan, Deu i Benaul, durant la presentació / VICTÒRIA ROVIRA

El Gremi de Fabricants va acollir ahir a la tarda la presentació del llibre L’economia de guerra a Sabadell, 1936-1939 a càrrec del catedràtic d’Història de la UB Jordi Catalan i el seu autor, Esteve Deu. L’acte estava organitzat per la Fundació Bosch i Cardellach. De fet, el president d’aquesta entitat, Josep Maria Benaul, va ser l’encarregat de donar la benvinguda al públic assistent que va omplir la sala de gom a gom.

Catalan va destacar que Esteve Deu demostra “un acurat coneixement de la societat sabadellenca”. De fet, el llibre analitza pas a pas com va ser aquella economia de guerra durant un període convuls.

Publicitat

Per la seva banda, Deu va explicar que el cop d’estat va representar una pèrdua fonamental del mercat i dificultats importadores. “La gestió empresarial en un context de guerra no va ser gens fàcil, alguns empresaris van haver de marxar per evitar repressions”, va assenyalar l’autor del llibre.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top