Ciutat

ERC vol condicionar la contractació d’empreses amb escletxa salarial per part de l’Ajuntament

ERC vol limitar la contractació d’empreses amb escletxa salarial per motiu de gènere per part de l’Ajuntament de Sabadell. Els republicans portaran al ple municipal del 3 de març una moció que emplaça al Govern a establir clàusules en els contractes i licitacions per forçar la igualtat salarial entre dones i homes.

“Moltes empreses que treballen per a l’Ajuntament tenen homes als càrrecs directius i dones en els llocs d’administració”,  denuncia la regidora republicana Èlia Soriano en referència a serveis com la neteja d’edificis municipals o el servei d’atenció domiciliària, que consideren “especialment feminitzats”. ERC considera que les capacitats més vinculades a les dones “no són reconegudes en la construcció de les categories professionals”, el que acaba suposant una “minusvaluració social i salarial”.

Per fer passos en termes d’igualtat efectiva, ERC vol que el Govern convoqui una taula de contractació extraordinària que certifiqui que els proveïdors municipals compten amb polítiques contra les desigualtats laborals per raó de gènere per començar a fer passos de condicionar els contractes de l’Ajuntament.

I la igualtat a l’Ajuntament?

Abans que res, els republicans volen fer un cop d’ull portes endins. Soliciten a l’Ajuntament que faci pública la situació laboral dels treballadors i les treballadores de l’Ajuntament i de les tres empreses públiques –Comunicacions Audiovisuals de Sabadell, Habitatges Municipals de Sabadell i Promoció Econòmica de Sabadell. En aquest sentit, vol que es publiquin les dades per categoria, règim i sexe.

Des d’ERC apunten que la informació pública actualment és “escassa” i que just compleix els mínims de la Llei de Transparència del Parlament de Catalunya. “Necessitem més nivell de detall. Més transparència  servirà per aconseguir l’equitat efectiva”, defensa Èlia Soriano.

El portal de Transparència de l’Ajuntament inclou actualment el detall del personal segons si és funcionari, laboral o temporal. En cap dels grups es concreta el pes específic d’homes i dones, si bé en el cas dels funcionaris s’indica l’escala, categoria, classe i grup funcionarial. En d’altres corporacions locals, com l’Ajuntament de Barcelona, des de 2016 es disposa detalls de la plantilla municipal per gènere, incloent empreses i organismes autònoms que depenen de l’Ajuntament, així com la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona.

Comentaris
To Top