Ciutat

Macrooperació antidroga a Sabadell: la Policia Nacional deté tres persones

La Policia Nacional deté tres persones en una intervenció contra un grup criminal que venia droga

El carrer de Margenat, on s'hauria produït una detenció / GOOGLE MAPS

Cop al tràfic d'estupefaents. La Policia Nacional va detenir aquest dijous en el marc d'una macrooperació sota secret de sumari a tres persones a Sabadell per formar part suposadament d'una organització dedicada al negoci de la droga. El grup criminal es dedicava a vendre cocaïna i heroïna a l'Àrea del Vallès Occidental. Una de les detencions es va produir, tal com va avançar el Diari de Sabadell, al carrer Margenat, 30 (Hostafrancs).

Segons apunten fonts policials, el gruix de l'operació va tenir lloc a Sabadell ciutat, on es van realitzar tres escorcolls, que van acabar amb les respectives detencions. També es va intervenir a municipis de les rodalies, entre les quals hi ha Barberà del Vallès, el que va elevar el total de detinguts fins a sis. Es preveu que en les properes hores els membres de l'organització passin a disposició judicial en els jutjats de Sabadell.

El cas s'emmarca en unes diligències secretes en relació al grup criminal. Tot i el gran nombre de detencions, l'operació de la Policia Nacional segueix en marxa i no es descarta que pugui créixer el nombre de detencions. L'organització treballava des de territori vallesà encara que, segons ha pogut saber aquest diari, el grup criminal té ramificacions fora de la comarca i de Catalunya.

Operació complexa

L’operativa es va allargar durant tota la jornada de dijous, des de la matinada fins al vespre per la seva complexitat. Almenys una de les detencions es va produir al carrer Margenat. Allà s'hi va realitzar un escorcoll durant la matinada d'ahir amb una forta presència policial, que va tallar el tallar el trànsit del carrer. D'allà en va sortir un individu emmanillat –d'uns trenta anys i de nacionalitat espanyola, segons apunten testimonis presencials de l'operativa–. El detingut ja havia aixecat les sospites del veïnat. "Se’l veia un bon noi, però a l’escala olorava a porro", expliquen al D.S. un coneixedor del detingut.

L'escorcoll al carrer Margenat va durar hores. La Policia Nacional va entrar a l'immoble amb fusells, després de tallar el trànsit del carrer. S'hi van veure diversos furgons policials, desenes d’agents, i també gossos especialitzats.

Hostafrancs, a l'ull de mira

Hostafrancs arrossega problemes de convivència i delinqüencials, tal com expliquen els mateixos veïns. "No podem viure d’aquesta manera. Hem vist de tot en aquest barri", apunta un resident de la zona. En el mateix carrer hi ha pisos i naus ocupades, d'on apunten que venen molts dels problemes. “És una llàstima tot plegat. Això és un barri residencial, que havia estat obrer”, comenta una veïna, que explica que és vox populi que davant d’alguns locals fa pudor a marihuana en determinats mesos de l’any.

El desembre de 2019, fa tot just tres mesos, la Policia Municipal de Sabadell va localitzar una plantació de marihuana a només uns metres d'on es va produir l'escorcoll i la detenció d'aquest dijous: en aquella ocasió va ser al carrer Margenat, 39, on els agents van decomissar 138 plantes de marihuana i estris dedicats al seu cultiu. Dues persones van ser enxampades a l'interior del local –dos homes de 34 i 36 anys– van ser detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública.

Els problemes dels veïns, especialment pel que fa l’ocupació d’immobles, són una qüestió “cabdal” per la Policia Municipal, segons expliquen des de l’Ajuntament. El regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, assegura que tenen constància que hi ha grups que es lucren de pisos en mans de fons voltor. “Tenim un problema amb els pisos rellogats per màfies. Representen nius d’incivisme i delinqüència relacionats amb la droga”, exposa Rodríguez. Per abordar-ho, la Policia Municipal ha augmentat la vigilància i el patrullatge, però segons exposen des de l’Ajuntament, el marc legal actual limita l’actuació i no permet “treure els incívics dels barris”, que seria la voluntat del Govern.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top