Ciutat

Els Saballuts aixequen dos pilars en l’Homenatge a les Dones del Tèxtil

Un pilar dels Saballuts aquest diumenge / Olga Jiménez (cedida)

Els Saballuts han assistit a la plaça de les Dones del Tèxtil (antiga plaça de l’alcalde Marcet), en motiu dels actes d’Homenatge a les Dones del Tèxtil que s’ha celebrat al llarg d’aquest diumenge, 1 de març, organitzat per l’Ajuntament.

En aquesta jornada de memòria i reconeixement dedicada a les dones que han fet créixer la indústria del tèxtil de la ciutat, els castellers de la ciutat han aixecat dos pilars de quatre, on el tronc de cadascun es determinava únicament per dones castelleres.

La colla ha descarregat els dos pilars amb èxit just després d’emotius parlaments de dones que formen i han format part de la indústria tèxtil, i un espectacle de dansa contemporània amb l’Escola de Dansa KMY Studio. Tot seguit, s’ha procedit a l’actuació de la Banda de Música de Sabadell.

Aquest commovedor acte d’homenatge al que han participat els Saballuts també ha comptat amb la participació del Gremi de Fabricants, l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil, la Unió General de Treballadors de Sabadell i Comissions Obreres.

Comença la temporada castellera a Barberà

La colla sabadellenca inaugurarà oficialment la temporada el proper diumenge 8 de març (Dia de la Dona), a Barberà del Vallès, on actuaran juntament amb la Colla Jove de Barcelona, els Picapolls de la Gavarresa i els Cargolins d’Esplugues de Llobregat com a colles convidades. 

Aquesta setmana, els Castellers de Sabadell han acabat de completar els assajos afegint el dimecres dins el seu calendari, a més dels dilluns i divendres (al seu local del carrer dels Emprius, 13, a les 20h). Uns assajos que van a molt bon ritme, i podrien permetre castells de vuit en la seva primera actuació.

El testimoni de diferents “dones del tèxtil”, tret de sortida del 8 de març

Comentaris
To Top