Oci i cultura

Pilarín Bayés es retroba amb Sabadell 30 anys més tard

Feia més de trenta anys que la il·lustradora Pilarín Bayés no trepitjava Sabadell. Així ho va reconèixer ella mateixa, divendres passat, a la presentació del llibre infantil En Drobnic vol ser lliure, a la Llar del Llibre. L’artista vigatana, precisament, ha il·lustrat aquest conte de l’escriptora sabadellenca Núria Maeso. 

Pilarín Bayés signant el llibre de l’autora Núria Maeso /VICTÒRIA ROVIRA

El llibre està dirigit a nens i nenes de 9 a 10 anys, on el protagonista és un gos. Durant la presentació, la il·lustradora va fer uns dibuixos al natural, que es van convertir immediatament en l’atracció de molts nens i nenes presents a l’acte. L’autora del llibre, Núria Maeso, va explicar davant el nombrós públic assistent les claus de la seva narració. Ara bé, sense revelar el final de la història. Pilarín Bayés, que es va mostrar encantada de retrobar-se amb el públic sabadellenc, és considerada una de les millors il·lustradores i ha estat molt lligada a la revista Cavall Fort. 

Bayés ha il·lustrat molts llibres de caràcter didàctic com El meu pardal de l’editorial La Galera. Tot i que els seus dibuixos van dirigits principalment a un públic infantil, també ha publicat caricatures a diaris i revistes.

Núria Maeso, escriptora: “Els nens corren per llegir el final”

Comentaris
To Top