Publicitat
Oci i cultura

VIDEOCLIP: ‘Una de cada tres’, una cançó de ‘trap’ que explica un cas de violació en primera persona

Valèria Aznar explica que va ser violada a través de la cançó / CEDIDA

En els quatre minuts i mig que dura Una de cada de tres, el videoclip condensa una història esfereïdora, un cop de puny conscienciador. De fet, aquesta història cantada a ritme de trap, en primera persona, és la de milions de dones. La Valèria, de 24 anys, va ser violada.

Angela -en honor a l’activista afroamericana Angela Davis– és un nou grup de trap social format pel cineasta Fèlix Colomer i la historiadora Valèria Aznar. El seu primer tema denuncia que “una de cada tres dones pateix violència sexual o física” i remarca la reacció culpabilitzadora de la societat i, en conseqüència, la solitud que pateixen moltes víctimes. “Fer pública una vivència tan traumàtica és molt difícil —explica Aznar per experiència pròpia —requereix gran valentia perquè, un cop oberta la porta, et plouen crítiques i voldries tornar enrere, però ja no pots”.

 

Darrere la formació hi ha la concepció que la música pot ser una eina per canviar la societat. En aquest sentit, Angela, de cara al futur, té la intenció de tractar temes com el racisme, l’avortament o l’esclavitud.

Publicitat
Comentaris
To Top