Ciutat

Cuixart recorre la sentència del Suprem per vulneració de drets i demana al TC que declari inconstitucional la sedició

Jordi Cuixart arribant a la seva empresa / VICTÒRIA ROVIRA

La defensa del sabadellenc Jordi Cuixart ha presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional on denúncia la vulneració de diversos drets fonamentals en la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés i planteja a TC que declari inconstitucional la sedició. L’advocat de Cuixart, Benet Salellas, assegura que aquest delicte “ha de ser expulsat del Codi Penal” i qualifica la petició “d’oportunitat única” per aconseguir que la justícia espanyola s’equipari a Europa.

El recurs, en el qual han participat diversos catedràtics de dret constitucional i penal, també denuncia la vulneració del dret a un jutge predeterminat per llei i a un jutge imparcial. La defensa també demana que es deixi en llibertat el líder d’Òmnium mentre es resol el recurs.

El jutge autoritza Cuixart a sortir per treballar i contradiu la Fiscalia

Òmnium, a més, reclama una llei d’amnistia que assegura que seria l’única via per aconseguir resoldre la situació no només dels líders independentistes sinó també per “anul·lar totes les causes obertes”.

Comentaris
To Top