Ciutat

Els Saballuts homenatgen les dones castelleres en l’inici de temporada a Barberà

Els Saballuts van celebrar l’inici de temporada aquest diumenge, 8 de març -Dia de la Dona-, a la plaça de la Unitat de Barberà. Els Cargolins d’Esplugues, els Picapolls de la Gavarresa i la Colla Jove de Barcelona van ser les colles convidades en una jornada on es va homenatjar les dones castelleres.

Foto de família de totes les dones participants a l’inici de temporada dels castellers a Barberà / ALEXANDRA GIESEKEN

Les quatre colles van donar tret de sortida a la diada aixecant diversos pilars de quatre amb un tronc que es conformava únicament de dones. Es tractava d’un senyal d’homenatge i suport a totes les dones, sobretot a les que formen part del món casteller.

A primera ronda, els Saballuts van descarregar amb èxit total el primer 4d8 de la temporada, 175è de la seva història (des que ho van fer per primer cop el juny de 2010). A segona ronda, la colla va assolir un 7d7 amb molta seguretat; i a tercera ronda es va anotar un 5d7 que no va suposar cap problema. Els sabadellencs van concloure la diada amb un pilar de 5 que va haver-se de treballar una mica més del que semblava als assaigs, però que finalment es va descarregar satisfactòriament. Els Castellers de Sabadell -juntament amb els de la Vila de Gràcia- ja són els primers a descarregar castells de 8 en aquest començament de temporada.

Dia d’estrenes

Els castells descarregats pels Saballuts a Barberà del Vallès van permetre diverses estrenes en moltes posicions a la pinya, i també es van veure nous figurants en alguns troncs dels seus pilars; ja que l’anterior divendres, la colla va celebrar l’entrega de camises als nouvinguts d’aquesta temporada.

Pel que fa a les colles convidades, els Castellers d’Esplugues i la Colla Jove de Barcelona es van anotar els primers castells de 7 de la temporada, descarregant un 3d7, un 4d7, un 5d6 i 2pd4 pel que fa a Cargolins; i un 3d7, un 4d7 (després d’un intent desmuntat), un 5d6 i 2pd5 per part de la Colla Jove de Barcelona. Els Picapolls de la Gavarresa van anotar-se el seu primer castell amb pilar de la temporada -3d6p-, a més d’un 4d7, un 5d6 i 2pd4.

L’actuació va concloure en una foto de dones castelleres de les quatre colles que hi van actuar -en motiu del 8M-, i posteriorment una foto dels Castellers de Sabadell per donar pas a l’Inici de la Temporada.

Resum de la diada castellera:

Saballuts: 4d8, 7d7, 5d7 i pd5

Colla Jove de Barcelona: 3d7, id4d7, 4d7, 5d6 i 2pd5

Picapolls de la Gavarresa: 3d6p, 4d6, 3d6 i pd4

Cargolins d’Esplugues: 3d7, 4d7, 5d6 i 2pd4

La temporada continua a Igualada

Ahir dilluns, la colla va reprendre els assagis de nou per a continuar treballant de valent de cara a la següent diada, que tindrà lloc el pròxim 22 de març a Igualada, en motiu d’Inici de Temporada dels Moixiganguers (castellers de la capital de l’Anoia).

Comentaris
To Top