Diners

Pimec fonamenta el seu creixement en la formació

Josep Maria Catalán i Miquel Martínez, a l’estand de l’última fira ‘Apropa’t a l’FP’
Josep Maria Catalán i Miquel Martínez, a l’estand de l’última fira ‘Apropa’t a l’FP’ / CEDIDA

La formació. Aquesta és la clau de Pimec Vallès Occidental per seguir creixent en nombre de socis durant els pròxims anys. Prioritzar l’oferta formativa, sobretot en noves tecnologies, ha esdevingut un dels principals objectius per a la delegació vallesana de la patronal de la petita i de la mitjana empresa.

La comissió executiva de Pimec Vallès Occidental va exposar la setmana passada a Barcelona el balanç de les accions del 2019 i el nou pla estratègic de la delegació 2020-2023. Un dels cinc objectius principals d’aquest pla és captar més socis. Segons el president de Pimec Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, aquest increment s’ha de fonamentar en la formació adreçada als joves, els comerciants i les dones, que són les tres àrees que està potenciant l’entitat. En aquest sentit, dins de l’oferta formativa, la tecnologia també és el tema prioritari. “Hem de facilitar i ajudar la petita i mitjana empresa que no té recursos tant amb mitjans com amb formació perquè faci la transformació digital”, ha assenyalat Catalán.

Pimec Vallès Occidental també aposta per reforçar molt la formació professional. “El contacte amb els centres d’FP és una via molt important perquè les nostres empreses puguin gaudir d’aquest personal i ens ajudarà a créixer”, ha subratllat el president de la delegació vallesana de la patronal.

Els altres objectius inclosos en el pla estratègic són augmentar i millorar els serveis que s’ofereixen al territori, consolidar i incrementar els convenis de col·laboració amb altres entitats i amb administracions, potenciar el suport als polígons industrials de la comarca i continuar ajudant la competitivitat de les pimes.

El punt d’atenció a les empreses

Un altre repte per a la patronal és potenciar el punt d’atenció a les empreses que va obrir l’any passat a Terrassa i també el de Sabadell, on manté la seu. Si més no, Pimec Vallès Occidental ja agrupa unes 7.500 pimes de la comarca.

A la trobada amb el president de la patronal, Josep González, i el secretari, Antoni Cañete, es va ratificar al complet l’actual comissió executiva de Pimec Vallès Occidental, que està formada per 25 empresaris de diversos sectors industrials.

Comentaris
To Top