Publicitat
Ciutat

Els Castellers de Sabadell apliquen un protocol de protecció pel coronavirus

Els Saballuts després de descarregar un 7 de 8 / Óscar Espinosa

El passat 10 de març, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va publicar un comunicat dirigit al món casteller amb un protocol d’actuacions pel que fa a la situació actual d’expansió del coronavirus (COVID-19). En les pautes publicades, la CCCC recomana principalment la suspensió de tota activitat castellera que hi ha prevista per als propers dies (assaigs, diades i actes relacionats), sobretot en tot el que comporta la participació de canalla.

A més a més, l’organització afegeix diverses mesures de prevenció i evasió de la propagació del virus, com rentar-se les mans, tapar-se la boca i el nas amb un mocador en el moment de tossir o estornudar, entre d’altres. Els Castellers de Sabadell han decidit suspendre els assaigs d’aquesta setmana com a mesura preventiva, fet que es va comunicar ahir dimarts, 10 de març a través de totes les seves xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram Stories).

A més a més, aquest cap de setmana donava lloc al Torneig Casteller de Futbol a Tarragona (organitzat pels Xiquets de Tarragona). Un esdeveniment que selecciona un seguit de colles castelleres -per sorteig- a participar a la competició esportiva que s’indica en el seu nom. Fa dues edicions es va celebrar a Sabadell -amb la colla castellera de la ciutat d’amfitriona-, que a més a més també havia estat seleccionada per participar en aquesta edició-.

Publicitat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha concretat aquest matí un seguit de pautes preventives que entraran en vigor a partir de demà dijous, 12 de març. Entre elles està la prohibició i cancel·lació d’activitats esportives i actes que reuneixin a més de 1.000 persones.

Per aquests motius, els Xiquets de Tarragona s’han vist obligats a suspendre el Torneig Casteller de Futbol i a ajornar-lo al novembre d’aquest mateix any (final de temporada castellera), doncs les condicions protocolàries comunicades aquest matí afecten directament a les característiques de l’esdeveniment.

Els Saballuts -i el món casteller- resten a l’espera de l’evolució de la situació, i no reprendran els assaigs fins rebre noves informacions per part de les autoritats sanitàries i la comissió científica de la CCCC.

Els Saballuts homenatgen les dones castelleres en l’inici de temporada a Barberà

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top