Publicitat
Ciutat

Violació múltiple de Sabadell: quatre homes darrere de l’agressió sexual

La justícia manté tres homes com a investigats per la violació múltiple. Un d’ells està fugit i un altre no està identificat

La nau on es va produir la violació, després de tapiar-se / VICTÒRIA ROVIRA

Tres autors materials i un còmplice. El sumari del cas de la violació múltiple de Sabadell assenyala quatre homes darrere de l’agressió sexual en una antiga sucursal bancària del 3 de febrer del 2019. El titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, processa tres dels investigats fins ara, mentre que exculpa sis dels encausats per l’agressió sexual davant de la falta d’evidències per encausar-los.

La investigació identifica de forma indiciària tres homes, d’origen magrebí, relacionats directament amb la violació a una noia, de nacionalitat espanyola i veïna de Sabadell en un establiment ocupat de la carretera de Terrassa. S’identifiquen diferents graus de responsabilitat: dos dels investigats es consideren els autors materials de la violació, mentre que un tercer seria considerat cooperador necessari per a la perpetració de l’agressió. Així, falta per identificar el quart home, a qui els Mossos segueixen la pista.

Un fugit i un no identificat

El fugit per la violació i en parador desconegut des de fa més d’un any, Khalid Oukhlifa, seria el principal implicat en la causa: hauria realitzat dues agressions a la noia en l’establiment ocupat. També segueix encausat M. A., que seria el responsable de la tercera violació continuada. Al marge d’aquests dos, un tercer individu, J. B., no hauria executat l’agressió però hauria contribuït perquè es realitzés pels altres dos joves.

Tant M. A. com J. B. es mantindran entre reixes, mentre que el fugit Oukhlifa segueix buscat: pesa sobre ell una ordre internacional de detenció i els Mossos d’Esquadra creuen que podria haver fugit a l’estranger. Per als processats, el jutge reclama 30.000 euros de fiança i manté la presó preventiva. Hi hauria un tercer autor material no identificat.

Moment de la sortida en llibertat d’un investigats, ara exculpats. Fotografia d’arxiu / LLUÍS FRANCO

Al marge, el jutge està convençut que, tal com ha declarat la víctima en seu judicial, falta un tercer autor material de la violació. Les anàlisis d’ADN van concloure que una tercera mostra genètica no era atribuïble a cap dels investigats. Les indagacions policials realitzades pels Mossos d’Esquadra no han identificat cap persona coincident fins al moment. La Divisió de Persones de la policia catalana el busca i per això treballa sobre diversos perfils, segons fonts dels Mossos.

Qui hauria fet què?

L’informe de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses conclou que l’ADN d’Oukhlifa i d’M. A. coincideix amb el material biològic trobat en el cos de la noia en la inspecció mèdica posterior a la violació, tal com va avançar aquest diari ara fa un any. Tant un com l’altre haurien mantingut relacions sexuals no consentides amb la víctima, durant les quals, segons assegura el jutge, “la víctima hauria sentit angoixa i por per la seva vida”.

En el clima de por abans, durant i després de l’agressió sexual també hi va tenir a veure J. B., segons el jutge. D’ell s’assegura que tot i no ser l’autor material, va ser present a la sucursal ocupada durant tota la violació i va contribuir a la “intimidació ambiental” que va patir la víctima.

Pel que fa a la resta d’investigats, ara exculpats, el jutge considera que no hi ha proves concloents per entendre que van tenir una participació activa en l’agressió sexual. De fet, quatre d’ells ni tan sols van poder ser en el lloc dels fets perquè van ser detinguts en una altra nau abandonada, situada al carrer dels Germans Farguell, en el mateix del barri de Can Feu. S’aixequen així les mesures cautelars sobre els sis homes, després que no s’hagin trobat indicis de criminalitat.

Publicitat
Comentaris
To Top