EDITORIAL

Quedem-nos a casa

Avui és el quart dia de confinament i, tot i que el grau d’incertesa és elevat, la gravetat de les mesures adoptades sembla indicar que estem més a prop de trobar una solució: estat d’alarma, confinament i, des d’aquesta passada nit, tancament de fronteres. Unes mesures totalment inèdites que provoquen angoixa i tindran un impacte molt intens en l’activitat econòmica, però que, malgrat que no ofereixen resultats immediats, són necessàries i inevitables. De fet, tot i que no és moment de retrets, probablement s’haurien d’haver aplicat abans.

La temptació de les autoritats de fer política també és alta –de fet, tot és política–, però els ciutadans sabem que ara no és el moment. Ara és el moment dels lideratges forts, que inspirin, donin seguretat i ofereixin control i certesa davant la sensació de caos. Cal que el govern central, ara que ha assumit totes les competències, estableixi ajudes als autònoms, a les empreses i als treballadors. I cal que no perdem de vista la responsabilitat individual que cadascú de nosaltres té en la solució de la pandèmia. Des del Diari de Sabadell aplaudim el compromís i la dedicació dels professionals sanitaris de la ciutat, que estan suportant tot el pes de la crisi dia rere dia, i farem tot el que puguem per fer-los la feina més fàcil. Quedem-nos a casa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top