Publicitat
Ciutat

Reduccions a la factura de l’aigua per combatre l’impacte del coronavirus

El govern de la Generalitat, a proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha aprovat avui una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de la Covid-19 que “no només suposa una emergència sanitària en l’àmbit global, sinó que també té un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat”, destaquen en un comunicat. La mesura també afectarà els clients d’Aigües Sabadell, com han confirmat fonts de la companyia al Diari de Sabadell.

En el marc de les seves competències, la Generalitat ha pres la decisió que beneficiarà famílies i empreses durant la situació d’emergència i de crisi provocada pel coronavirus. Un dels instruments que té al seu abast és el de la fiscalitat dels tributs propis, entre els quals hi ha el cànon de l’aigua. Tot i que es tracta d’un tribut finalista, dirigit a finançar els serveis del cicle de l’aigua a Catalunya, una rebaixa temporal podrà alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses que en són contribuents.

És per això que s’han aprovat les següents mesures:

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).
  • Aplicar una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A banda d’aquestes mesures, totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se al cànon social zero, que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua. Ara per ara, s’acullen al cànon social 52.540 abonats.

L’ACA disposa habitualment d’una altra bonificació, l’ampliació de trams, a la qual actualment s’acullen més de 350.000 abonats.

Publicitat
Comentaris
To Top