Diners

Sabadell Comerç Centre se suma a la petició de suspendre imminentment el pagament d’impostos

Sabadell Comerç Centre, representada per la Fundació Comerç Ciutadà, ha signat conjuntament amb una vintena d’organitzacions del món del comerç, del turisme i de la restauració un comunicat per demanar urgentment la suspensió imminent en el pagament d’impostos en el proper consell de ministres. Concretament, l’IVA, l’IRPF i les quotes a la Seguretat Social per a totes aquelles empreses que han hagut de tancar o han vist significativament reduïda la seva activitat i la seva facturació a causa del coronavirus.

Les patronals Foment Comerç i Pimec Comerç han liderat la petició, en què es reclama de forma excepcional i urgent la suspensió, durant els pròxims tres mesos, de la presentació de les declaracions i autoliquidacions tributaries, tant les mensuals com les relatives a la totalitat del primer trimestre.

Per altra banda, reclamen que la mesura s’apliqui amb independència de l’import i els subjectes que les realitzin, sense interessos; i que aquestes quantitats suspeses, en el seu cas, es pugui fraccionar el seu pagament amb posterioritat durant els sis mesos següents.

La suspensió en el pagament d’impostos, al·leguen, es tracta d’una mesura que permetria generar a Catalunya fins més de 700 milions d’euros de liquiditat immediata al mes en el sector de comerç, turisme i restauració, la qual cosa facilitaria a les empreses a poder fer front al pagament de proveïdors i treballadors.

Ajornament de pagament de lloguers

Paral·lelament, per pal·liar els efectes de la situació en el teixit econòmic de la ciutat, l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Cambra de la Propietat crearan un sistema d’intermediació per abordar demandes d’ajornament de pagament de lloguers per part de comerciants. Es vol evitar que aquests establiments, obligats a tancar o a reduir la seva activitat a causa de l’estat d’alarma, hagin de cessar definitivament la seva activitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top