JOSEP MERCADÉ

Màster en psicologia

[Per Josep Mercadé, periodista]

En aquests dies de confinament, el que més sentim a les converses a distància amb els familiars i amics és poder-nos retrobar. Però cada dia es fa més quotidià aquest món virtual en què les emocions s’experimenten de forma diferent de com estàvem acostumats. A poc a poc, sense adonar-nos-en, anem avançant en aquest màster en psicologia en què el coronavirus ha convertit les nostres vides. Proposo un exercici molt senzill de memòria. A finals de febrer, quines sensacions teníeu? Com vivíeu les infeccions per la Covid-19? Coincidireu que el procés era molt diferent de l’actual. Ara, si més no, tenim més capacitat d’assumir la situació en la qual ens trobem.

Aquesta forma de sobreposar-nos a les situacions adverses que patim anirà en augment. Ho hem vist en el procés del dol quan hem perdut una persona estimada. Ara només desitgem tornar a la nostra rutina vital per superar la situació en què ens trobem. Però d’una cosa podem estar segurs, després d’aquesta experiència sabrem afrontar altres situacions molt complexes. Com fer-ho depèn de nosaltres. Tenim la clau en aquest màster accelerat que estem impartint aquests dies.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top