Publicitat
Diners

El Banc Sabadell facilita l’assistència telemàtica a la junta d’accionistes

La junta d’accionistes de l’any passat, a Alacant / CEDIDA

Per primera vegada a la història, la Junta General Ordinària d’Accionistes del Banc Sabadell es farà aquest any de manera telemàtica com a mesura de seguretat per la crisi del coronavirus. Malgrat que la convocatòria és a les instal·lacions de la seva seu d’Alacant, situades a l’avinguda d’Òscar Esplá, 35 –avui a les 18 h–, s’ha facilitat l’assistència a través de la web i d’una aplicació. El Banc Sabadell va comunicar aquesta mesura el passat 20 de març mitjançant un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El primer pas que va fer l’entitat financera va ser suspendre l’obertura al públic de la junta que s’havia de celebrar –com l’any passat– a l’Auditori de la Diputació d’Alacant. Va decidir traslladar l’esdeveniment a les instal·lacions d’Alacant. Tanmateix, el Banc Sabadell ha fet un seguit de recomanacions als assistents. En primer lloc, reitera que la millor forma de garantir que els accionistes i els seus representants pugui exercir els seus drets és que “no assisteixin a la junta”. Per tant, insten a seguir-la mitjançant la retransmissió íntegra en directe que es farà a través de la web corporativa i de l’app mòbil.

Així mateix, el banc fomenta l’exercici del vot mitjançant els mecanismes que han posat a disposició dels accionistes, físics (targeta de delegació de vot) o telemàtics. A causa d’aquesta situació excepcional provocada per la Covid-19, també es va ampliar el període del dret d’informació que va acabar el 25 de març.

D’altra banda, l’entitat assegura que ha establert les mesures tecnològiques necessàries per garantir l’assistència per audioconferència o videoconferència del president del consell d’administració i de la resta de consellers, així com del secretari. De fet, fonts de l’entitat financera han confirmat que el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, el conseller delegat i altres consellers estaran al centre corporatiu de Sant Cugat del Vallès com a mesura de protecció davant la situació d’alerta i de confinament anunciada pel Govern a través del reial decret.

El teletreball

La crisi del coronavirus ja ha provocat diferents canvis en el funcionament del Banc Sabadell. El personal de l’entitat financera recomana fer teletreball a tots els seus centres corporatius, excepte els serveis crítics com són seguretat, continuïtat de negoci i comunicació.

A les oficines es garanteix la continuïtat amb la limitació del 50% del personal. A més, hi ha un equip que diàriament analitza la situació i envien comunicats als empleats.

Publicitat
Comentaris
To Top