Publicitat
Ciutat

Sabadell, centre d’operacions del primer assaig clínic per tractar el coronavirus

El CAP de Sant Fèlix, a la carretera de Barcelona / GOOGLE MAPS

La ciutat de Sabadell té un paper destacat en el primer assaig clínic que es fa a Catalunya per tractar el coronavirus. En concret, des del CAP de Sant Fèlix es coordina la part del projecte que consisteix a reclutar els casos i els contactes que hagin tingut, així com la seva assignació a l’estudi.

El procediment comença amb la identificació de les persones que tenen una prova recent de la Covid-19 i que compleixen els criteris d’inclusió de l’estudi. Després de contactar amb ells per telèfon per saber si estan interessats a participar-hi, se’ls identifica amb un número, per poder mantenir l’anonimat en tot el procés.

Posteriorment, se’ls assigna de manera aleatòria en un grup experimental (que rebrà el medicament i seguiment) o un de control (que només rebrà seguiment). A partir d’aquí, es localitzen els contactes de la persona que s’ha inclòs a l’estudi i que tindrien risc de desenvolupar la malaltia, per oferir-los, també, que entrin a formar part de l’assaig. Els contactes són inclosos al mateix grup que el seu cas índex.

Publicitat

La participació en l’estudi té una durada de 14 dies, en els quals es realitzen quatre visites (dues presencials i dues telefòniques), que serveixen per prendre mostres de nasofaringe i de saliva, així com per fer seguiment de símptomes, adherència al tractament i efectes adversos.

Així doncs, amb aquest assaig es prova un tractament profilàctic, de manera protocol·litzada i que permet recollir la informació dels beneficis i efectes adversos que pot comportar. Tota la informació dels casos i els seus contactes són tractats anònimament i amb seguretat.

En aquest assaig clínic, del qual s’espera tenir resultats d’aquí a uns dies, hi participen conjuntament el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut, investigadors de l’Hospital Germans Trias, de la Fundació Lluita contra la Sida, i laboratoris farmacèutics.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top