Ciutat

24 treballadors del Taulí ja disposen d’allotjament per lluitar contra el coronavirus

L'hotel Urpí / GOOGLE MAPS

El Parc Taulí ja ha assignat una plaça hotelera a 24 professionals de la corporació per fer front al coronavirus. Tots ells ja disposen d’una habitació en cas que la necessitin a l’hotel Urpí .

El servei es va posar en marxa dissabte, 28 de març, amb un formulari de sol·licitud obert a tots els treballadors. Fins aquest dimecres, la corporació sanitària havia rebut 33 peticions i n’està estudiant 9. Les places estan disponibles en cas de dos supòsits. D’una banda, per a aquells professionals que han vist allargada la seva jornada a 12 hores i viuen lluny de l’hospital i, de l’altra, per a aquells que ho sol·liciten perquè conviuen amb persones de risc.

La directora de Benestar i Desenvolupament del Parc Taulí, Cristina Melero, explica que s’estudia cada cas i l’objectiu principal és reduir o evitar el contagi i el benestar del personal; que “puguin descansar entre jornada i jornada si no tenen el seu domicili a prop”. Els empleats tenen les habitacions disponibles quan les necessiten, però no s’hi instal·len de forma fixa si no és estrictament necessari com en els casos de convivència amb casos de risc. Melero apunta que fins ara la majoria de professionals que han demanat aquest servei són sanitaris que tenen contacte amb pacients infectats per la Covid-19 i volen minimitzar riscos. També per aquest motiu, quan els treballadors facin ús de les instal·lacions hoteleres, disposaran del servei de càtering envasat amb la mateixa finalitat que tot el projecte: evitar la transmissió i el contagi del coronavirus.

Exercici de responsabilitat

Per Cristina Melero, el fet que en aquests primers dies s’hagin rebut 33 peticions d’una organització amb prop de 4.000 treballadors demostra que els professionals “estan fent un exercici de responsabilitat” a l’hora de demanar aquest recurs. Els hotels els posa a disposició el CatSalut, però és l’hospital Parc Taulí qui en fa la gestió.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top