Ciutat

El Taulí rep més de 100 respiradors entre dues donacions

Els respiradors que han arribat al Taulí / CEDIDA

[Albert Segura i Aleix Pujadas]

El Taulí ha rebut més d’un centenar de respiradors en les darreres hores gràcies a dues donacions diferents segons han confirmat fonts oficials de la corporació.

D’una banda, el BBVA n’ha donat 115 que serviran per a pacients de planta que necessiten un sistema de respiració assistida. El passat 25 l’entitat va anunciar que destinaria 25 milions d’euros a nivell global a la lluita contra el COVID-19, amb una primera comanda de material que seria posada a disposició de les autoritats sanitàries. En concret, 1.043 respiradors i 400.00 mascaretes.

Una càrrega va arribar a l’aeroport de Barcelona i una altra a Saragossa. El material adquirit per BBVA s’ha distribuït a Catalunya a través del Servei d’Emergències Mèdiques i a l’Hospital Parc Taulí en concret s’han lliurat 115 respiradors. Posteriorment, a més, es va decidir ampliar de 25 a 35 els milions destinats a la lluita contra la covid-19.

Els respiradors donats pel BBVA, al Taulí / CEDIDA

A la corporació local també hi han arribat quatre respiradors per a l’UCI gràcies a la gestió del col·lectiu Respiradors.cat amb el suport d’eomadrid.org, un grup d’emprenedors i inversors que estan comprant respiradors homologats de segona mà per distribuir entre els hospitals catalans.

El model que han donat al Taulí és un Siemens Servo Ventilator 900c. Respiradors.cat ja ha recollit 39.000 € en donacions i acaba de posar en marxa una nova campanya de micromecenatge per recaptar 100.000 € i seguir comprant aquests aparells imprescindibles. Segons ha informat el col·lectiu a través de Twitter, els quatre aparells van sortir aquest dilluns al migdia de Luxemburg.

Comentaris
To Top