Ciutat

Sabadell en Comú demana un pla de xoc educatiu a l'estiu i el curs que ve

Sabadell en Comú demana que tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats per seguir el que queda de curs tot i la distància amb els centres educatius. Així ho manifesten en un comunicat, tot destacant les igualtats entre estudiants depenent de la seva situació familiar.

En el text, la formació política expressa el seu suport als docents, i demana un esforç a l’Ajuntament i a la conselleria d’Educació perquè els infants i joves que no tinguin les eines per fer el curs on-line les puguin tenir al més aviat possible. "La conselleria ho ha anunciat però ens consta que hi ha centres de la nostra ciutat que encara no les tenen", destaquen.

En el text destaquen que l'impacte del virus ha perjudicat especialment els infants i joves d’entorns més desafavorits. "És per això que demanem que l’Ajuntament engegui un pla de xoc educatiu amb mesures compensatòries per a aquest estiu i el curs que ve amb actuacions educatives que permetin compensar les desigualtats que ha generat aquest confinament", apunten.

Publicitat

“Aquests dies hi ha infants que han tingut facilitats i suport de les seves famílies per continuar el seu aprenentatge, però també n’hi ha que no han tingut aquesta sort, ara cal que l’Ajuntament posi recursos per revertir aquest greuge amb un pla de xoc que hauria de començar aquest estiu i continuar el curs vinent”, destaca l'exregidor d'Educació, Joan Berlanga.

“Al mandat anterior vam deixar una regidoria d’Educació que va esdevenir un referent en polítiques d’equitat amb activitats gratuïtes en idiomes, reforç escolar, natació, música o teatre per als alumnes dels entorns més desafavorits", afegeix. "Ara és imprescindible que el nou govern les augmenti per donar resposta a la situació que ha creat el confinament”, demana Berlanga.

Amb tot, també s'alinea amb aquells que demanen una flexibilització de confinament infantil, sobretot dels més petits, que faci possible que puguin sortir al carrer acompanyats de manera ordenada i amb criteris de seguretat.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top