Ciutat

Esperar Salut o redistribuir personal: l’opinió dels partits sobre l’hospital de campanya

L'hospital de campanya de la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

L’Hospital Temporal Vallès Salut, situat a la Pista Coberta d’Atletisme, està llest per entrar en funcionament des del dia 10 d’abril, sempre que els criteris tècnics i sanitaris així ho requereixin. Bàsicament, quan el Taulí requereixi més espai a les seves instal·lacions, segons reitera el Departament de Salut.

L’alcaldessa de Sabadell, però, va emetre una carta al govern català demanant els motius pels quals l’hospital segueix “tancat” després d’haver-se construït “de pressa i corrents”. En una carta dirigida a la màxima responsable de Salut a la Regió Sanitària Barcelona Nord, Anna Aran, l’alcaldessa assegura que l’hospital sabadellenc segueix en una situació “complicada” que força a donar un calendari a la posada en marxa de les instal·lacions complementàries. La petició també és compartida per Sabadell en Comú.

No obstant això, des d’Esquerra Republicana es posiciona amb la conselleria, tot destacant que la necessitat d’obertura es deurà a criteris mèdics. “Al dispositiu de referència i més còmode per a malalts i famílies del Taulí hi ha llits disponibles, tal com el govern local sap en tot moment, els llits de les plantes de les noves Urgències són buits”, destaca la formació en una comunicació per xarxes.

A més, apunten que s’hi registren els ingressos més baixos de les darreres setmanes, cedint espai a malalts de Covid-19, i que l’hospital de campanya donaria resposta a un eventual increment de casos positius en les properes setmanes.

Per la seva banda, també s’ha posicionat Ciutadans, que deixa en mans de Salut la decisió que sigui més encertada. Tot i això, demanen que mentre no s’hagi d’obrir l’hospital de campanya es retornin les places originals als professionals de Sabadell que s’han derivat a la Pista Coberta, fet que permetria, entre altres, reobrir el CAP Nord, àrea on es registra el nombre de casos més elevat de la ciutat.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top