Ciutat

Farrés recrimina a Salut que l’hospital de campanya estigui tancat

L’hospital de campanya de Sabadell torna al centre de la polèmica. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha recriminat al Departament de Salut que el complex adjunt a l’hospital Parc Taulí estigui “tancat” després d’haver-se construït “de pressa i corrents”. En una carta a què ha accedit el D.S. dirigida a la màxima responsable de Salut a la Regió Sanitària Barcelona Nord, Anna Aran, l’alcaldessa assegura que l’hospital sabadellenc segueix en una situació “complicada” que força a donar un calendari a la posada en marxa de les instal·lacions complementàries.

El complex hospitalari temporal ubicat a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya (Sant Oleguer) es va muntar en deu dies i ha estat inoperatiu des de la seva culminació, el passat 10 d’abril. Abans i durant la construcció de l’espai –dotat amb 210 llits– va generar un conflicte entre les administracions autonòmica i local per les modificacions en la seva construcció. El Departament de Salut va demanar als militars reformular el model d’hospital inicial, que va trastocar els treballs i que ha motivat l’obertura d’una causa judicial. Ara, l’alcaldessa demana explicacions a Salut per la inactivitat.

“Ens sorprèn que a data d’avui aquest hospital que va ser muntat a tota pressa encara roman tancat“, exposa l’alcaldessa, que lamenta la falta de coordinació entre les dues administracions. “Les informacions que ens arriben són diferents cada dia i no hi ha res clar“, assegura sobre l’acció del departament, a qui demana un calendari per cobrir el que qualifica d'”emergència sanitària”. Així mateix, Farrés demana a Salut les dades sobre la situació de l’epidèmia a Sabadell.

Salut: “Es farà servir quan sigui necessari”

Fonts del Departament de Salut assenyalen que els dispositius extraordinaris que s’han habilitat per fer front al coronavirus es fan servir quan es consideren imprescindibles per a l’activitat sanitària. En aquest sentit, insisteixen que la pista “està preparada però no està en marxa” i que “ho estarà quan sigui necessari“. Exposen que al mateix Taulí queden llits per utilitzar i asseguren que davant d’un “possible repunt per l’aixecament del confinament total” en els propers dies, es mantindrà l’hospital temporal preparat.

Salut es remet també a les paraules de la consellera, Alba Vergés. La consellera ha lamentat la polèmica generada a Sabadell, que s’ha exportat a altres complexos hospitalaris especials, com el de Sant Andreu de la Barca, on les gestions de Salut també han estat denunciades per un suposat delicte d’homicidi.

426 persones seguien ingressades avui al Parc Taulí i a les instal·lacions annexes per coronavirus, la xifra més baixa de les últimes tres setmanes. El punt més crític va ser el 3 d’abril, quan es va arribar als 631 ingressats, un 48,1% més que la situació que es registra avui a l’hospital sabadellenc. Les altes ja són 830, quasi quatre vegades les defuncions: 255.

Consulta la carta de l’alcaldessa

Pepi Rivera (Taulí): “Els hospitals han d’intentar buscar la seva normalitat”

Comentaris
To Top