Ciutat

VÍDEO: L’hospital de campanya, llest per entrar en funcionament

L’hospital de la Pista Coberta està llest per rebre pacients a partir de divendres

L'hospital de campanya de la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

La transformació de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya en l’Hospital Temporal Vallès Salut està pràcticament finalitzada. Els operaris estan ultimant els darrers detalls perquè l’equipament pugui entrar en funcionament, sempre en funció de la situació a la Corporació Sanitària Parc Taulí i sota criteris mèdics.

“Quan entri en funcionament ho han de decidir els sanitaris, però ara hi ha una part del Taulí ocupada per Covid-19, i serà una manera perquè els pacients menys greus passin aquí”, ha expressat l’alcaldessa, Marta Farrés, cosa que permetrà alliberar l’hospital per a altres patologies. D’aquesta manera, no se situa una data en el calendari per al trasllat de pacients, que podran venir no només del Taulí, també d’arreu de Catalunya, i principalment del Vallès.

Així, el nou hospital temporal comptarà amb entre 210 i 225 llits per a pacients que necessitin atenció mèdica. “Permetrà dur-hi pacients que no són d’UCI, que necessiten oxigen però amb una evolució estable”, ha afegit Farrés. L’hospital de la Pista Coberta, que s’anirà ocupant de manera progressiva quan sigui necessari, compta amb un gran espai per a pacients, equipat amb tots els serveis mèdics necessaris i altres que els puguin alleugerir la seva estada hospitalària.

L’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

Així, per exemple, les biblioteques municipals han facilitat llibres i revistes perquè en puguin fer ús. D’altra banda, l’Ajuntament ha habilitat un espai a la planta -1 perquè els professionals sanitaris puguin menjar i descansar en condicions de confort durant la seva jornada. Així mateix, s’ha muntat una carpa a l’exterior de l’equipament per a l’atenció de familiars.

L’hospital ha estat fruit del treball coordinat entre l’Ajuntament, Generalitat, Corporació Sanitària Parc Taulí i el SEM, comptant amb la implicació de Metges Sense Fronteres, l’exèrcit i Bombers. L’Ajuntament vol agrair a totes aquelles institucions, com la Diputació de Barcelona o la UAB, empreses i particulars que han facilitat material o bé serveis durant el procés de condicionament de l’equipament, així com al conjunt de voluntaris i voluntàries que en diferents àmbits han contribuït o contribuiran en el funcionament de l’hospital.

L’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

Amb tot, aquest dimecres l’exèrcit ja va marxar de Sabadell, de manera que serà la mateixa estructura del Taulí i Salut qui s’encarregui del trasllat de pacients a la pista quan sigui necessari.

El futur de la Pista Coberta

L’Ajuntament encara no té quantificats els diners que ha posat de la seva butxaca, uns números que se sabran en els propers dies. A part de la mà d’obra, s’ha encarregat del desmuntatge de la pista.

L’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

“No sabem quant temps caldrà destinar aquest equipament a l’ús com a hospital, però sí que és cert que caldrà començar a fer un pla d’impacte de tota la Covid-19 en tots els departaments de l’Ajuntament”, assenyala Farrés. En aquest sentit, pel que fa a la recuperació de la pista, quan toqui, caldrà unir esforços amb altres administracions, sobretot Generalitat. “Encara no som aquí, però”, reconeix Farrés, que assegura que cal centrar els esforços a fer front a la crisi.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top