Ciutat

Anthony Corey Sánchez: sabadellenc, hondureny, català… i molt més

Fill del barri de Can Rull, s’ha significat amb la lluita LGBT,  la defensa dels drets dels refugiats i el moviment independentista. Gai, sabadellenc, català, hondureny, demòcrata i republicà”. Així es defineix a Twitter l’activista polític Anthony Sánchez. Nascut a Hondures l’any 1997 de pare sabadellenc i mare hondurenya, viu al barri de Can Rull des que té memòria. Aquesta identitat eclèctica i singular, juntament amb una inclinació natural a la política, l’han portat a significar-se amb la lluita LGBT, el moviment independentista i la defensa dels drets dels migrants i refugiats. “No pot ser que ens quedem impassibles amb el que fan als refugiats a Grècia o amb les polítiques contra el col·lectiu LGBT a Polònia”, opina.

Valors emparats amb la justícia

“Soc empàtic amb la injustícia. Hi ha coses que potser no les he experimentat en persona, però les visc molt”, explica el jove sabadellenc. “Això em ve probablement de caràcter, però també una mica dels valors que he rebut a casa i a l’escola”. Tanmateix, les seves idees i fisonomia també l’han fet objecte de crítiques i discriminació. Encara que ell ho hagi viscut amb serenor. “A les xarxes, on soc molt actiu, ha estat on he rebut més insults pel fet de ser negre o català”, recorda. Sánchez, de fet, va aparèixer als mitjans ja fa uns anys després que la Policia Nacional li prohibís posar quatre barres a la signatura del seu DNI. “El més graciós és que podria haver estat qualsevol cosa! Un pas de vianants, per exemple”, diu.

Darrerament, Anthony Sánchez ha estat una de les veus més actives de la campanya No em canviïs la llengua, mitjançant la qual molts catalans racialitzats, nascuts a l’estranger o migrants reclamen que se’ls parli d’entrada en la llengua de Catalunya. “A causa dels meus trets físics, molta gent em parla en castellà. També gent catalanoparlant es passa al castellà”. Per a Sánchez, no canviar de llengua és un signe d’autoestima i fomenta la integració. 

Actualment, estudia Història a la Universitat Autònoma de Barcelona i s’imagina fent de professor algun dia. Tot i que no renúncia a la vocació política: “Em vull dedicar a fer política, però això no té per què significar ser polític”. Vista la seva trajectòria, no va desencaminat. Amb només 22 anys, és cofundador de Joves Nous Catalans, un col·lectiu que agrupa fills i filles d’immigrants que defensen la independència de Catalunya; i ha escrit la novel·la distòpica Catalunya XXI. 260 dies d’Obstinació. En l’activisme o en la política activa, Anthony Corey Sánchez farà parlar.

Comentaris
To Top