Diners

Joaquim Deulofeu, professor de l’ESCODI: “El botiguer que es formi, s’espavili i s’organitzi bé se’n sortirà, de la crisi”

Economista, consultor i professor de l’Escola Universitària de Comerç i Distribució (ESCODI), ha publicat un decàleg del retail per fer front a la Covid-19. Joaquim Deulofeu sosté que la tresoreria –per parar el cop– i el disseny d’una nova estratègia són la clau per iniciar la recuperació. Al seu blog es poden trobar tips en què aprofundeix en cada un dels 10 punts.

Molts comerciants hauran de canviar la seva estratègia després del confinament?

És clar. Ha canviat. Ara que tenen temps, que tenen tancat el negoci, poden pensar una mica i de posar negre sobre blanc.

I poden sorgir nous projectes?

Sí. Segur que hi ha projectes que tenien oblidats. Per exemple, la digitalització. Li tenien por. Només cal entrar al WhatsApp i crear una botiga en línia, es pot fer en deu minuts.

Però no arriben tard per digitalitzar-se?

Precisament, ara és el moment. Quant costa crear una pàgina a Facebook i posar el WhatsApp al telèfon? Això és digitalitzar l’empresa. Evidentment, s’ha de fer bé, amb una estratègia i una orientació.

S’ha de ser positiu, doncs?

Tens molts elements per tirar endavant. Hi ha crisis que generen oportunitats. Repensa’t el teu negoci. Tinc un client, una bodega, que tenia la web oblidada. Ara l’ha refet i li va com una moto. El mes passat havia incrementat les vendes respecte a l’abril del 2019. A més, s’ha aliat amb altres botiguers i els ha ofert la seva plataforma. En canvi, hi ha altres comerciants que estan ancorats en el passat i tenen molta por.

Publicitat

Agrupar-se és una solució?

És així de fàcil: agrupa’t. Fes un petit Amazon.

Els comerciants no confien gaire en el canvi d’actitud dels consumidors quan acabi el confinament.

Ens hem de treure les pors de sobre. Sempre has d’anar amb actitud positiva. Ara és el moment de modernitzar-se i de ser omnicanal. Hi ha coses que han vingut per quedar-se i aquesta és una d’elles. Passarem a un mix, que és l’autèntic omnicanal. Puc vendre a través de qualsevol canal: tant físic com virtual. La venda virtual ha arribat per quedar-se. Potser es fa l’encàrrec en línia i anar a la botiga a recollir-lo.

Com veu el comerç després de la crisi?

S’augura un retorn gradual. El pitjor que té l’economia és la por. És cert que això és un cop fort. Si en uns mesos no hi ha cap cas més, passarà i ens n’oblidarem. Però alguna cosa canviarà.

Qui se salvarà d’aquesta situació?

El botiguer que s’espavili, s’organitzi bé i s’hagi preparat i format aquests mesos, aquest se’n sortirà, perquè trobarà alternativa. Ara és el moment d’enfortir-se en el back office per afrontar la tornada amb totes les garanties. Qui ho sàpiga fer i amb bona actitud serà qui tirarà endavant.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top