Publicitat
Oci i cultura

Esther Vivas: “Aquest Sant Jordi, més que mai, hem de reivindicar les llibreries"

Vivas és una reconeguda veu contra la gran distribuciò alimentària i en defensa de l'agroecologia / D.S.

Esther Vivas (Sabadell, 1975) s'ha convertit en una de les principals veus que alerta contra la gran distribució alimentària i divulgativa sobre l'agroecologia. I més recentment, altaveu de les maternitats fora del mainstream.

Com serà el teu dia de Sant Jordi d'avui? Segueixo promocionat Mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat, que va sortir publicat el 2019. Rebo molts comentaris de persones que l’han llegit, en particular dones embarassades, mares, però també professionals de l’àmbit sanitari.

La maternitat no té la rellevància social que es mereix? És un tema central en la vida de moltes dones i hi ha pocs llibres que analitzin la maternitat des d'una perspectiva feminista i emancipadora, assenyalant la importància de la maternitat com a responsabilitat individual i col·lectiva. De la necessitat de poder decidir com a dones en el transcurs del nostre embaràs, part i lactància. De reivindicar l'experiència materna, sense idealitzar-la, però atorgant-li el valor que li correspon i que li ha estat negat.

Publicitat

I el que vas viure de ple com a novetat? L’any passat em vaig passar el dia signant llibres d’una parada a l’altra. Va ser una experiència esgotadora, molt intensa, però també extremament gratificant.

Quina perspectiva li veus al sector? Crec que aquest Sant Jordi ha de servir més que mai per reivindicar el paper de les llibreries i d’aquells que hi estan al capdavant. Comprem llibres a les llibreries. I si no els podem tenir avui, ja els anirem a buscar quan obrin, però fem-los l’encàrrec. Aquesta és la millor manera de donar suport a llibreteres i llibreters, els quals són un esglaó fonamental en el sector.

Portada del llibre de Vivas / D.S.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top