Ciutat

Encistellar per ajudar a combatre la pandèmia

El sabadellenc Marc Miró

El sabadellenc Marc Miró Rovira, empresari, professional del màrqueting i especialista en màrqueting esportiu, ha estat el promotor del Programa Sanitari d’Abastiment per a la Prevenció del Contagi de la Covid-19 que es posa en marxa a Barcelona els pròxims dies. La iniciativa pretén proveir d’aliments bàsics els domicilis d’aquelles persones, més grans de 70 anys, que pertanyen a col·lectius de risc altíssim com ara els malalts crònics o les persones amb patologies de risc com el càncer o la diabetis i prevenir així el seu contagi.

Miró ha estat l’impulsor de la idea Cistella contra la Covid-19, un projecte que ha aconseguit aplegar i implicar en el mateix objectiu social la iniciativa pública i la privada i perfils tan diversos com els de les administracions (Generalitat de Catalunya-CatSalut i Ajuntament de Barcelona), les empreses (Ebro Foods, Pastas Gallo, Aneto, Yosoy, Hero, Nestlé, Danone i Llet Nostra, entre altres), els cooperativistes del Parc Agrari del Baix Llobregat i les associacions catalanes contra el càncer (ACCE) i l’Associació Catalana de Diabetis (ACD). Gràcies a això, i amb el suport de Correus, es distribuiran 20.000 caixes d’aliments, caixes de cartró, aportades per diverses empreses agrupades a través de PackagingClúster, amb seu a Sabadell.

“Havia de fer una cosa útil”

Els que el coneixen diuen del Marc que és una persona inquieta, inconformista i amb una enorme creativitat i proactivitat i aquesta iniciativa n’és un bon exemple. “Davant de la situació amb què ens trobem –explica–, vaig creure que no em podia quedar amb els braços plegats veient Netflix a casa i que, a més de gestionar la meva empresa en aquest inesperat escenari, havia de fer alguna cosa útil. Els empresaris i les empreses no podem fer el que fan els metges o els bombers, per exemple, però podem fer altres coses i una d’elles és reunir complicitats i moure voluntats, i això és el que vaig fer”.

Amb la col·laboració d’alguns dels seus clients i dels molts contactes que té per la seva feina i experiència, va aconseguir reunir els brics de caldo, els paquets de pasta i d’arròs, els liquats de soja i d’arròs, les carxofes, etc. que calien per preparar els lots. “No és un projecte alimentari –indica–, perquè el que ara tenim és una crisi sanitària i els col·lectius i les administracions que ja hi treballen no arriben a tot arreu. Nosaltres anem als ciutadans que són grans i viuen sols o que pateixen alguna malaltia i tenen més risc per mirar que no hagin de sortir de casa.”

La coincidència de les múltiples iniciatives solidàries d’arreu fa que les marques de gran consum estiguin desbordades per la demanda i perquè no poden produir en les mateixes condicions que abans, però el Marc i els quatre que l’ajuden se’n van sortir i van resoldre tota la logística necessària per dur-ho a la pràctica amb l’ajuda d’entitats socials i de Correus, per mitjà de voluntaris.

“Una societat millor i més justa”

Ell voldria que el projecte tingués un abast més gran, que arribés a 500.000 domicilis a Barcelona i 500.000 més a Madrid, però, de moment, es posa en marxa aquest primer lliurament pilot a Barcelona, amb una distribució diària d’unes 400 caixes d’aliments bàsics per a 8 o 10 dies en una caixa per persona. Cada caixa conté pasta, arròs, caldo, fruita fresca, galetes, fruits secs, sucs, llet, beguda vegetal i iogurt. En total, 220 tones de productes alimentaris, que també inclouran recomanacions sanitàries i informació sobre els serveis de venda a domicili de cada barri. “Hem après que quan deixem els protagonismes a banda, prenem consciència que tenim un mateix enemic, sumem forces i ens en sortim. Les empreses fem servir el que tenim i aportem a aquesta lluita el que sabem fer. A veure si entre tots podem fer que la nostra societat sigui millor i més justa”, explica.

Comentaris
To Top