Publicitat
Oci i cultura

Laura Rosel: “Hi ha una capa de tristesa que ho cobreix tot”

La sabadellenca Laura Rosel va ser nomenada directora d’Ara Llibres al novembre. Conversem amb ella amb motiu del seu primer Sant Jordi al sector editorial.

Com està sent el teu primer any al capdavant d’una editorial? És tota una aventura: la història per explicar, la connexió amb l’autor que l’escriurà, el paper de l’editor, la tria del format, de la coberta, fins i tot del tipus de lletra, l’enquadernació. És artesania. No havia imaginat mai que hi hauria una activitat tan intensa al darrere de cada llibre, amb tantes persones implicades, tanta dedicació i tanta passió. És un ritme frenètic, com el de tants altres sectors.

Com viuràs aquest Sant Jordi? El passaré treballant! Ara Llibres està reconduint tota la seva activitat que ha quedat tan radicalment escapçada als canals telemàtics. Instagram i Twitter permeten mantenir el contacte vital entre autors i públic. S’estan potenci- ant iniciatives a les xarxes socials amb bons resultats. També es multipliquen les intervencions a ràdio i televisió. Mai serà el mateix, però és imprescindible.

Publicitat

Com viu el sector editorial la crisi? Hi ha una capa de tristesa que ho cobreix tot i que cada cop és més densa, perquè acumula més dols. I Sant Jordi n’és un. Les editorials, les llibreries i els autors estan patint de valent. Sant Jordi és la raó de ser del sector. Està sent molt dur gestionar el buit que deixa la Diada.

Què hi podem fer? Una de les millors iniciatives que han sorgit aquestes setmanes per mirar de mitigar el sotrac és Llibreries Obertes, que permet comprar llibres i anar-los a buscar a les llibreries quan s’aixequi el confinament. Em sembla molt encertat i la resposta que està tenint indica que el públic ho agraeix. No podem regalar aquest no Sant Jordi a Amazon.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top