Publicitat
Ciutat

Més de 3.000 denúncies per saltar-se l’estat d’alarma a Sabadell

Tot i que les autoritats destaquen que s’està complint amb el confinament en termes generals, apunten que hi ha perfils reincidents

Un dels controls de Mossos d'Esquadra a Sabadell per garantir l'Estat d'Alarma / LLUÍS FRANCO

Des de l’inici del confinament, els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal han tramitat més de 3.000 denúncies per saltar-se l’estat d’alarma. El cos policial local ha iniciat 1.516 propostes de sanció a la ciutat fins al moment, mentre que a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos a Sabadell els registres ronden els 2.000 procediments.

“Com a norma general, la gent està complint amb el confinament”, exposa el cap dels Mossos d’Esquadra Sabadell, Enric Cervelló. Si bé les autoritats destaquen que s’està complint amb el confinament en termes generals, apunten que hi ha perfils reincidents. “Dins els que incompleixen, tenim casos repetitius”, assegura el conseller d’Interior, Miquel Buch, preguntat per aquest diari. El tinent d’alcaldessa i regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, hi coincideix: “Hi ha un gran ventall de reincidències”. El responsable polític de la Policia Municipal apunta a un fet que els preocupa: “Hi ha delinqüents amb fitxa d’antecedents que ja eren difícils de controlar i que no entenen l’estat d’alarma”, apunta el regidor.

Publicitat

15.000 inspeccions

La Policia Municipal ha realitzat fins al moment unes 15.000 inspeccions, de les quals aproximadament un 10% han acabat amb sanció. En la majoria de casos, es notifica la persona infractora i no s’ha d’intervenir, encara que hi ha hagut excepcions. “S’han produït quatre detencions per resistència a l’autoritat”, assenyala Rodríguez.

Tant Mossos com Policia Municipal mantenen els controls diaris en la circulació i a partir d’aquest diumenge també hauran de controlar la mobilitat dels menors d’edat. “El dispositiu s’intensificarà allà on hi hagi més concurrència”, apunta el regidor, que assegura que volen separar al màxim les zones de passeig d’aquelles on els veïns fan les seves compres bàsiques. I tot això es produeix quan els agents segueixen amb un ull posat al seu grau d’exposició a la malaltia: en el cas de la Policia Municipal, 11 agents s’han infectat per coronavirus, el 5% del total de plantilla del cos policial (222 agents).

Miquel Buch: “No lluitem contra el virus amb militars, lluitem amb metges”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top