Diners

IEBOSA es reinventa fabricant mascaretes personalitzades

Una de les mascaretes amb el nom brodat / CEDIDA

L’empresa tèxtil Industria Española de Bordados, SA (IEBOSA), amb seu al carrer del Bruc de Sabadell, s’està reinventant per fer front a l’impacte de la crisi de la Covid-19. Aquesta empresa, fundada el 1973 per la família Martí, es dedica als brodats i està especialitzada en cotilleria d’alta gamma per a clients d’arreu del món. Aquests dies, però, ha canviat la seva producció per adaptar-la a les noves necessitats del mercat. Han utilitzat el seu know-how per confeccionar mascaretes amb valor afegit: personalitzades amb brodats corporatius.

Aquestes peces estan pensades per a les empreses que fan un servei de cara al públic i necessiten que els treballadors tinguin la mateixa imatge corporativa. Des de cadenes de pastisseries, hotels, restaurants, supermercats, comerços, concessionaris, ajuntaments i, fins i tot, cossos de seguretat poden tenir la mateixa mascareta amb el logotip, el nom o el distintiu brodat per IEBOSA. Malgrat que la producció d’aquests elements és recent, la firma tèxtil sabadellenca ja ha rebut una comanda i està en converses amb multinacionals per tancar altres acords. Precisament, una d’aquestes companyies pretén que tots els seus empleats portin el mateix model de mascareta.

A causa del confinament total, l’empresa va estar dues setmanes amb la producció aturada. En aquest moment va ser quan va sortir la idea de fabricar mascaretes per als mateixos treballadors, aprofitant la maquinària que ja tenen. Després d’aquestes primeres proves, va ser quan es va detectar la possibilitat d’obrir una nova línia de fabricació. El gerent d’IEBOSA, Pedro Martí, ha explicat que amb aquest projecte pretenen “amortir la baixada de les vendes del canal tradicional i evitar fer un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que pugui afectar els treballadors”. Aquesta companyia sabadellenca compta amb una plantilla d’una trentena de persones. A més, Martí ha recordat que “és un bé social perquè posem més mascaretes a l’abast de tothom”.

Les mascaretes que fabrica la companyia sabadellenca són quirúrgiques amb teixit homologat FFP2R, amb un tractament hidròfug i antibacterià i amb un índex de transpirabilitat de 39 KPA. El teixit està preparat per a vint rentades i manté les seves propietats. A més, el client pot triar el color de la mascareta, que pot ser blanc, negre, blau marí, gris, verd o verd poma.

Donació al Parc Taulí

Pròximament, IEBOSA té previst fer una donació de mascaretes quirúrgiques a l’hospital Parc Taulí.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top