Publicitat
Diners

Montse Pons: “El problema per a les empreses no és la liquiditat, sinó la durada de la crisi”

Coneix de primera mà quin és el neguit de les empreses aquests dies. Des de l’inici de la crisi de la Covid-19, la seva feina s’ha disparat. Montse Pons és la directora de l’oficina principal del Banc Sabadell a Sant Quirze del Vallès i encapçala l’equip que atén treballadors per compte propi i pimes del municipi. “Els autònoms i els comerciants estan patint molt”, assenyala.

El primer pas quan es va decretar l’estat d’alarma va ser posar-se en contacte amb els clients per demanar-los què necessitaven. A partir de l’aprovació per part del govern de l’Estat de les ajudes i dels avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), els empleats d’aquesta oficina s’estan encarregant de presentar les sol·licituds d’aquestes mesures per afavorir la liquiditat. En aquest sentit, Pons desmenteix que els préstecs estiguin esgotats. “Estem tramitant operacions cada dia, no hi ha cap problema”, ha aclarit. De fet, l’ICO ha avalat fins ara crèdits a empreses, pimes i autònoms per valor de 13.424 milions d’euros, segons les dades oficials fetes públiques ahir pel Ministeri d’Economia.

Per aquest motiu, la directora d’aquesta oficina del Banc Sabadell sosté que ningú s’ha de preocupar per la liquiditat: “N’hi haurà i molta. El problema no serà tant de liquiditat sinó de durada de la crisi”. Si més no, ha recordat que aquests préstecs tenen una carència de 12 mesos. Per tant, caldrà que l’economia s’hagi recuperat perquè les empreses hagin generat prou negocis perquè puguin tornar aquests diners d’aquí a un any. “No podem predir com anirà i això és el que més preocupa”, afirma.

Aquesta incertesa sobre el desconfinament és el que amoïna els clients d’aquesta oficina. “Estan angoixats perquè no saben quan podran començar”, indica Pons, que afegeix que si els empresaris haguessin pogut fer una previsió segons la durada de la situació, hauria estat el més adient. Per això, la seva tasca és estudiar cada cas de forma acurada i saber quines són les despeses. “El que fem és orientar-los i consensuar una xifra que els permeti aguantar el temps que necessiten”, explica.

Canvi en l’organització

La crisi del coronavirus ha obligat a canviar l’organització. De fet, la plantilla de les dues oficines del Banc Sabadell de Sant Quirze s’ha concentrat ara en la principal. Els 14 empleats s’han repartit en tres torns i cada torn treballa 15 dies de forma presencial. “El que mai fem és barrejar les persones dels torns, per si algú s’infecta”, subratlla Pons. Un cop acaben el torn presencial, es fa teletreball des de casa. “Ho podem fer tot de forma telemàtica, ens hem reinventat molt ràpidament”, assenyala.

Publicitat
Comentaris
To Top