Publicitat
Ciutat

El Taulí posa en marxa un estudi per conèixer la resposta immunitària al coronavirus

Una investigadora al laboratori del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

El Parc Taulí ja té en marxa un estudi de seroprevalença per determinar quantes persones han superat el coronavirus i, alhora, conèixer la resposta immunitària a la malaltia. El projecte es farà “en el personal sanitari de l’hospital i en un grup ampli de pacients” i es preveu fer públic el resultat de la investigació durant el primer trimestre de l’any que ve. L’estudi el finança la Fundació Banc Sabadell amb una aportació de 100.000 euros, segons ha pogut saber el D.S.

Les dues institucions expliquen en un comunicat que “conèixer l’estat serològic és una gran oportunitat per enriquir el coneixement científic sobre la Covid-19 i la resposta immune que està provocant en la població”. El treball també servirà per descobrir la proporció real de casos que han creat anticossos, tant en pacients diagnòstics com aquells que no ho hagin estat perquè no han presentat símptomes. Alhora, l’estudi permetrà determinar si cal fer tractaments o estratègies de prevenció i una possible vacuna.

Primera fase

L’estudi ja ha començat en la seva primera fase, destinada al disseny, creació de bases de dades, logística, obtenció de les mostres i posada a punt dels tests serològics. La segona fase es basarà en l’obtenció i l’anàlisi serològic de les mostres i, en la fase final, es realitzarà l’anàlisi de les dades.

Equip de nou investigadors

L’estudi el duen a terme nou professionals sanitaris i investigadors del Parc Taulí a través del seu Institut d’Investigació i Innovació. Són Gemma Navarro, de l’àrea de Epidemiologia; Manel Cervantes i Marta Navarro, del departament d’Infecciosos; Pilar Peña i Rosa Serrano, de l’àrea de Salut Laboral; Juan Francisco Delgado i Germán Julia, del departament d’immunologia i Isabel Sanfeliu i Mateu Espasa, de l’àrea de Microbiologia.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top