Diners

La seu de Rittal a Sabadell subministra l’armari del respirador Leitat

La caixa modificada després de sortir del centre / CEDIDA

L’oficina de Rittal a Sabadell ha aportat el seu armari per a la fabricació del primer respirador de campanya, el Leitat 1.3. Aquest projecte va sortir després de l’aliança entre el Consorci de la Zona Franca (CZFB), Hewlett Packard i Leitat (Tecnio) amb el CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Rittal es va sumar a la iniciativa de la mà de Hewlett Packard.

De moment, el centre de distribució de la multinacional alemanya situat al polígon industrial de Can Roqueta de Sabadell ha subministrat 400 unitats del seu armari compacte AX. Concretament, el model que s’utilitza és el 1380000, que la marca alemanya acaba de llançar al mercat. Està fabricat en xapa d’acer, amb 380 mm d’ample, 380 mm d’alt i 210 mm de profunditat. L’armari és de sèrie i es fabrica a Haiger (Alemanya) en una nova planta de producció.

Un cop aquestes caixes arriben a Sabadell van a la planta de modificació, el MOD Center, també situat al polígon industrial de Can Roqueta, on es fan el procediment de mecanitzat de l’armari i la placa de muntatge. Així es fa un espai per a la pantalla del respirador, unes botoneres al sostre i al lateral de l’armari i l’entrada de cables. Aquestes modificacions es realitzen en pocs minuts gràcies a un centre de mecanitzat Rittal Perforex.

Publicitat

El cap de màrqueting de Rittal, Pep Enrich, recorda que a causa de l’elevat nombre d’unitats que es necessiten “vam haver d’agilitar molt el procés per rebre les primeres unitats al més aviat possible des d’Alemanya”. L’oficina de Rittal a Sabadell és un centre de distribució d’aquesta marca a Espanya que compta amb un magatzem de 4.000 metres quadrats. Des d’aquesta seu treballa una plantilla formada per 40 persones.

El Leitat 1.3 ha aconseguit l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Això garanteix la seguretat d’un respirador dissenyat per ser produït a escala industrial. S’estima que aquesta producció diària arribi a les 50 unitats i el seu cost sigui 10 cops inferior al d’un respirador convencional. El respirador Leitat 1.3 ha estat millorat des del seu prototip inicial gràcies a la incorporació de sensors volumètrics, sensors de pressió o alarmes d’oxigen per facilitar el seu ús per part del personal sanitari, i garantir la seva funcionalitat durant més temps en la respiració assistida de pacients greus amb coronavirus.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top