Publicitat
Diners

El Banc Sabadell guanya un 63,7% menys per les provisions per la Covid-19

El coronavirus també ha contagiat les entitats bancàries. Si més no, els beneficis del Banc Sabadell han caigut un 63,7% durant el primer trimestre, fins als 94 milions d’euros, després que l’entitat hagi destinat 213 milions d’euros a provisions davant possibles deterioraments per la crisi del coronavirus. Sense aquestes dotacions, el benefici hauria caigut un 5,1%, fins als 245 milions d’euros.

El banc va assegurar que les incerteses generades pel coronavirus “fan difícil preveure la seva durada, així com el seu impacte final, les previsions per al sector financer estaran finalment supeditades a aquests factors”. Per això, el total de dotacions i deterioraments puja a 454 milions d’euros (416 sense TSB) davant dels 190 milions d’euros de fa just un any, per la dotació extra de 213 milions per fer front als possibles efectes de la Covid-19 a l’entitat.

Els ingressos del negoci bancari van patir un lleuger decreixement del 0,8% interanual (-0,3% sense tenir en compte la filial britànica TSB) en un entorn de tipus negatius. El marge d’interessos es va situar en 884 milions d’euros, xifra que representa una reducció de l’1,8% per la titulització dels préstecs de consum feta en el tercer trimestre de l’any anterior i menors tipus d’interès.

Les comissions netes van arribar als 349 milions d’euros, el que suposa un increment de l’1,9% interanual. En el trimestre, les comissions van presentar un descens del 6% –d’un 4,6% si s’exclou TSB– per la menor activitat relacionada amb la Covid-19.

En tot cas, el Banc Sabadell afronta la crisi “amb una confortable posició de solvència, liquiditat i sanejament de balanç”, després d’haver dut a terme un increment progressiu de la seva ràtio de capital a l’exercici 2019. La ràtio CET1 se situa en el 12,2% phase-in i en l’11,6% fully-loaded.

“Menys mastegots”

El Sabadell ha completat el primer tram de línia de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb un total de 2.125 milions en crèdits a pimes, autònoms i empreses. El nombre d’operacions en curs actualment és de 61.036, per un volum de 7.887 milions d’euros. Al segment de pimes i autònoms els corresponen 60.195 operacions per un import de 5.384 milions, i al d’empreses el total d’operacions és de 841, per import de 2.503 milions. El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va defensar que l’entitat està concedint els crèdits ICO “en un termini raonable” i va afegir que és “lògic que la gent estigui nerviosa”. Amb tot, va reivindicar la banca com a servei essencial en aquesta crisi. “La banca mereix més respecte i menys mastegots”, va dir.

Jaume Guardiola, a la presentació telemàtica
/ CEDIDA

Guardiola també va admetre que el banc ha accelerat en la gestió digital: “Aquesta crisi ens ha ensenyat que moltes coses que no ens atrevíem a fer digitalment, com algunes gestions o firmes de contractes, han fet un pas endavant”.

Publicitat
Comentaris
To Top