Ciutat

La PATT reclama una taula de negociació amb Salut per millorar les condicions laborals del Taulí

La concentració de la PATT al Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

La Plataforma Assembleària de Treballadors i Treballadores del Taulí (PATT) reclama una taula de negociació amb la conselleria de Salut per millorar les condicions laborals dels professionals de l'hospital. Una vintena de persones vinculades a aquest moviment s'han concentrat avui a les portes del Taulí per llegir un manifest.

"Ara mateix, sense negociació prèvia", ha dit la portaveu de la PATT Txus Merino, el que volen els treballadors són equips de protecció individual (EPI) en condicions; que se'ls facin tests PCR o serològics per saber si tenen o han passat el coronavirus; que se'ls retorni el 5% del sou retallat el 2012 i que se'ls faci el pagament per objectius (DPOS) com passa en altres hospitals catalans. També, que les hores extres no es paguin a preu d'ordinàries.

Segons Merino, aquesta taula seria d'àmbit català, no només per parlar de l'hospital sabadellenc, i hi hauria de seure la consellera de Salut, Alba Vergés, i els representants que decideixi la PATT acompanyats dels sindicats minoritaris "més combatius", com la COS, FTC-IAC, CGT o la CNT, "però no hi volem ni CCOO, ni UGT, ni USOC, ni tots aquests sindicats que estan alineats amb la patronal".

La portaveu de la PATT, Txus Merino, llegint el manifest de l'1 de maig / VICTÒRIA ROVIRA

Els concentrats volen que tots els treballadors tinguin les mateixes condicions, eliminar el sistema de concert dels equipaments de salut, com el Taulí, integrant-los a la xarxa pública, i deixar de donar recursos a la sanitat privada. "Qui la vulgui que la pagui de la seva butxaca", afegeix Merino, que explica que "volem ajuntar-ho tot, i que hi hagi una sanitat pública que es negociï directament a la conselleria".

Publicitat

En el manifest, els treballadors es pregunten: "Seran capaços d'entendre que retallar en sanitat provoca retallar vides? Després de viure el que hem viscut, és fàcil entendre que el nostre sistema sanitari necessita més pressupost, més professionals i més material per cudiar i cuidar-nos". Tanmateix, els professionals de la PATT reclamen els recursos necessaris per a l'assistència i la recerca. I esperen que ningú oblidi el que ha passat per posar-hi solució de cara al futur i no es torni a repetir.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha estat present en la concentració per donar suport perquè "hi hagi ja d'una vegada per totes el que estan reclamant elles, una sanitat 100% pública, en què ningú faci negoci amb les nostres vides, i que es respectin les seves condicions laborals".

La resta de sindicats que formen part del Comitè d'Empresa del Taulí han commemorat l'1 de maig en altres espais, sumant-se principalment als actes sindicals a nivell autonòmic o estatal. CCOO i UGT, per exemple, han fet manifestacions a les xarxes socials.

Concentració diària

La PATT ha anunciat avui que a partir de dilluns, 4 de maig, farà una concentració diària a les portes de l'Hospital de Sabadell per reclamar aquestes peticions. La plataforma està activa des de les retallades del 2012.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top