Publicitat
Ciutat

“És necessària encara que no ens agradi”: les mascaretes ja són obligatòries per anar amb transport públic

Diferents voluntaris n’estan repartint gratuïtament a les estacions de tren i les principals parades d’autobús

Usuaris d'FGC, amb mascareta, aquest dilluns / VICTÒRIA ROVIRA

L’ús de mascaretes ja és obligatori a partir d’aquest dilluns per anar amb transport públic, a Sabadell i arreu del país. Des de les 5 h i fins a les 23 h, voluntaris de la Creu Roja, Protecció Civil, conductors de la TUS i treballadors municipals n’estan repartint 27.500 en total, gratuïtament, a les estacions de tren i les principals parades d’autobús de la ciutat. A diferència del primer repartiment del 14 d’abril, aquest 4 de maig no hi ha hagut tanta demanda perquè molts usuaris ja en tenien.

Natalia Rodríguez sortia aquest matí de l’estació d’FGC Sabadell Plaça Major i ja portava la mascareta posada des de casa. “M’ofega”, explica, però considera que “és necessària encara que no ens agradi”. Com ella, molts usuaris del transport públic ja portaven mascareta i no n’han hagut d’agafar. Així ho constata el voluntari de Protecció Civil en aquesta estació Domingo Tolosa, que explica que “molt poca gent venia sense mascareta”.

Un usuari del tren, amb visera i mascareta / VICTÒRIA ROVIRA

A l’estació de Renfe Sabadell Centre, a la central d’autobusos, i a les parades de bus del voltant de la plaça de Clara Campoamor, el primer torn de repartiment el feien una desena de voluntaris de Creu Roja. “Les primeres hores, de 5 h a 7 h, han estat bastant fluixes”, apunta el voluntari David Puig. Després han atès més gent i fins a les 11 h havien repartit unes 2.000 mascaretes. En aquest cas, prioritzen els usuaris del transport públic, però també s’han trobat “sobretot gent gran que també ens en demanava pel carrer i no els hi hem negat perquè també han d’anar protegits”.

Un voluntari de Creu Roja entrega una mascareta a un usuari de l’estació Sabadell Nord / VICTÒRIA ROVIRA

A la parada d’autobús del carrer de Sant Joan tothom portava mascareta, i el conductor de l’autobús en donava a qui no en tenia. Allà, hi havia la Maria, que la portava des de casa: “Vaig a treballar, sempre que surto de casa me la poso”. Joan Solà també en portava, tot i que en desacord: “Me la poso per no discutir amb ningú”.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top