Ciutat

El món judicial fa pinya per exigir la millora dels jutjats de Sabadell

Magistrats, lletrats i representants de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu davant els jutjats / ÓSCAR ESPINOSA

L’ICASBD i el Col·legi de Procuradors de Barcelona han fet arribar una carta a la consellera de Justícia, Ester Capella, per demanar una millora d’una vegada per totes a l’edifici dels jutjats de la ciutat. La missiva està subscrita també per la jutgessa degana de Sabadell, la fiscal en cap de Sabadell i el director del Servei Comú dels Jutjats de Sabadell.

Aquest és el primer cop que cinc col·lectius o operadors jurídics diferents s’han posat d’acord sobre la necessitat d’elevar a la conselleria de Justícia una demanda de mesures que, tots coincideixen, “esdevenen imprescindibles amb vista a la reobertura de l’edifici judicial de Sabadell”.

Tot i que els col·lectius que signen la carta insisteixen que la solució definitiva implica un nou edifici judicial, consideren imprescindible fer amb caràcter d’urgència un seguit d’actuacions davant la propera represa de l’activitat judicial. Totes elles tenen a veure amb la pròpia infraestructura i la seguretat de l’edifici judicial de Sabadell, que adquireixen una especial transcendència arran de la situació de crisi sanitària que ens afecta.

Així, demanen que s’avanci al 2020 la substitució del sistema de climatització, ja que l’actual equip no garanteix un servei eficient i acord amb la normativa. “Aquesta mesura té com a objectiu preservar la salut de tots els ciutadans, personal judicial i professionals que cada dia hi transiten, per la qual cosa es considera imperatiu avançar la inversió sobre aquest aspecte, més encara si, tal com pretén el Ministeri de Justícia, s’habilités el mes d’agost”, apunten a la carta.

Amb la incorporació de nous jutjats més des del gener, consideren imprescindible ampliar, canviar o adaptar el servei d’ascensors, ja que estan descompensades les dues parts de l’edifici, en detriment de la que ocupen les noves oficines judicials. “Cal recordar que, malgrat haver-se incrementat el nombre de jutjats en diferents ocasions, mai no s’ha ampliat el nombre d’ascensors a l’edifici”, afegeixen.

En la mateixa línia, i sobre la cobertura de les vacants de personal judicial actuals, així com les que previsiblement s’hi afegiran pels efectes de la crisi sanitària, es recorda que si no s’actua en aquest camí, “els jutjats no comptaran amb prou efectius per poder desenvolupar la seva tasca amb unes mínimes condicions”.

També sol·liciten que s’incrementi el personal de seguretat a l’edifici amb un tercer vigilant que, a part de la mateixa seguretat i control de trànsit, s’ocupi de vigilar un correcte accés als ascensors i d’evitar les aglomeracions, vetllant perquè es respectin les distàncies i les mesures de seguretat dictades per les autoritats.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top