Publicitat
Ciutat

Acord per allargar l'estat d'alarma

El PNB ha anunciat que votarà aquest dimecres a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma després que la Moncloa els hagi confirmat "oficialment" que accepten la resolució que havien presentat. Així ho ha anunciat el grup parlamentari del PNB al Congrés a través del seu compte de Twitter.

Així doncs, el govern de Pedro Sánchez ja té els suports suficients garantits per tirar endavant la pròrroga després d'hores intenses de negociacions. Un acord amb Cs pel seu vot afirmatiu a canvi de mantenir el grup taronja informat setmanalment fa que ja no sigui necessària una abstenció del PP. Els populars van anunciar que no hi votarien a favor però encara no han aclarit si s'hi abstindran o hi votaran en contra.

Publicitat

Els nacionalistes bascos havien condicionat el seu vot afirmatiu a una sèrie de condicions que aquest dimarts van presentar a través d'una resolució i que, segons el PNB, la Moncloa ha acceptat. Entre les reclamacions més destacades hi ha que les mesures de la desescalada s'acordin amb les comunitats autònomes, que hi hagi "cogovernança" i que l'estat d'alarma no interfereixi en la potestat dels presidents autonòmics de convocar eleccions. Els comicis del País Basc i Galícia es van desconvocar pel coronavirus.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top