Publicitat
Esports

Cinc canvis, pròrroga sempre, pauses i tests selectius, novetats al 'play-off' exprés

Els jugadors tampoc es podran abraçar després d'un gol / Ll. Franco

La Comissió Delegada de la Federació Espanyola de futbol ha donat, com era d'esperar, llum verda a la proposta d'acabar el futbol 'no professional' amb un 'play-off' exprés a Segona B i Tercera Divisió. Això sí, tot queda supeditat al vistiplau definitiu per part del Ministeri de Sanitat, que haurà de valorar la situació de la pandèmia i les condicions. De moment, la RFEF, a través del Consejo Superior de Deportes, proposarà un protocol sanitari que hauran d'assumir els mateixos clubs econòmicament. En principi, els tests no seran massius sinó que només es faran als jugadors o personal del primer equip que pugui ser sospitós o presenti símptomes. Els responsables metges de cada club tindran l'última paraula. Clar que alguns equips ja han mostrat la seva predisposició a fer les proves a la totalitat de les plantilles per evitar riscos. El Sabadell es pronunciarà quan rebi les instruccions de manera oficial.

D'altra banda, també s'han confirmat diverses novetats en el sistema de competició del 'play-off'. La més important és que els partits que acabin en empat es resoldran sempre a través d'una pròrroga i si cal, als penals. D'aquesta manera queda invalidada la fórmula de donar avantatge a l'equip millor classificat a la fase regular. Els equips podran inscriure en cada partit un total de 20 jugadors (i no 18 com a la lliga) perquè es permetran cinc canvis durant els 90 minuts i un sisè en cas de pròrroga. L'única condició és que les cinc substitucions s'hauran de realitzar en tongades de 3 per no perdre temps. Tanmateix, hi haurà un parell de pauses obligades per la hidratació, mesura lògica si tenim en compte que els partits es disputaran el mes de juliol amb temperatures altes. Encara no s'han establert els horaris, però es parla de les 20 i 22 hores com a franges més probables.

Pendents de les fases

Un altre problema que pot afectar directament als participants del 'play-off' és la desescalada, que serà desigual segons les diferents Comunitats Autònomes. Per exemple, Catalunya es troba entre les més castigades i Sabadell no passarà el tall de la fase 0 aquest dilluns. Aquesta circumstància perjudica la programació del pla d'entrenaments dels jugadors arlequinats. De moment, només poden exercitar-se de manera individual com els altres ciutadans i queda descartat, en principi, iniciar la fase d'entrenament a les seves instal·lacions el 24 de maig, quan sí que ho podran fer altres comunitats.

Publicitat

Aquestes diferències encara s'accentuen més si es comparen amb els equips filials. Diversos jugadors de clubs involucrats en el 'play-off', cas de Barceça B, At. Madrid B, Bilbao Ath. i Valladolid Promeses, podran iniciar els entrenaments amb els seus primers equips i s'avançaran un mínim de dues setmanes respecte a la resta. "És una greu anomalia i demanarem a la Federació una autorització per poder entrenar com fan els equips professionals", ha dit el president del Centre d'Esports, Esteve Calzada, a través de les xarxes socials. Precisament un dels primers possibles rivals del Sabadell és el filial de l'At. Madrid que té fins a 6 jugadors entrenant amb la primera plantilla del Cholo Simeone.

Finalment, la Comissió Delegada també ha deixat clar que si no es pogués disputar el 'play-off' exprés per la negativa de Sanitat es decretaran els ascensos dels equips aplicant "el millor dret esportiu fins a l'última jornada disputada". Això sembla posar en safata d'or l'ascens administratiu d'At. Balears, Logroñés, Castelló i Cartagena en cas de cancel·lar-se la proposta federativa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top