Publicitat
Esports

Es confirma el 'play-off' exprés a Segona B si Sanitat dona el vistiplau final

Els jugadors arlequinats tindran l'oportunitat de brindar una gran alegria a l'afició / Ll. Franco

El Centre d'Esports Sabadell tindrà l'oportunitat de lluitar per l'ascens a Segona Divisió A aquesta temporada. La Federació Espanyola de Futbol ha traslladat als presidents de les diferents territorials la seva decisió d'anul·lar la competició regular (sense descensos) i disputar un play-off exprés per dilucidar els ascensos de Segona B i també Tercera Divisió. Això sí, tot queda supeditat al definitiu vistiplau del Ministeri de Sanitat i això, ara mateix, és la incògnita principal. Tot dependrà de l'evolució de la pandèmia i també si els clubs poden afrontar els protocols per garantir la seguretat dels jugadors i tot el personal.

El play-off exprés de Segona B està previst per al mes de juliol durant una setmana o 10 dies (això requerirà un acord per ampliar els contractes un mes) perquè fins al 24 de maig els jugadors considerats no-professionals no poden entrenar a les instal·lacions dels seus clubs segons marquen les diferents fases establertes des del Govern. Després necessitaran un temps de preparació física per adaptar-se a una competició curta, però molt exigent. El sistema serà el mateix de sempre, però a partit únic. O sigui, els primers de grup es jugaran dues places directes entre ells i els dos perdedors continuaran el camí llarg juntament amb els classificats dels duels entre segons i quarts i els tercers. En aquest apartat entraria el Sabadell, que tindria com a possibles rivals At. Madrid B, Bilbao Ath. o Badajoz, tercers classificats dels altres grups. Per aconseguir l'ascens caldria guanyar tres eliminatòries. Per cert, en cas d'empat després dels 90 minuts, no hi hauria pròrroga i prevaldria la classificació a la lliga regular. Si és la mateixa posició (com pot passar entre tercers classificats), llavors es jugaria tot als penals.

Un altre aspecte important és el protocol de Sanitat que vindrà marcat pel Consejo Superior de Deportes. Els clubs implicats ja saben que hauran de fer una inversió important per poder disposar dels tests tant durant la fase d'entrenaments previs com per al play-off exprés. Es calcula que la despesa podria rondar al voltant dels 50.000 euros, però des de la Federació Espanyola sembla que es podria fer una aportació. Aquest és, ara mateix, el punt que crea més dubtes. En cas de resposta negativa per part de Sanitat a disputar el play-off, l'ens federatiu donaria llum verda al pla B: ascens dels quatre primers classificats en el moment de l'aturada (jornada 28): At. Balears, Logroñés, Castelló (amb només un punt més que el Sabadell) i Cartagena.

Publicitat

Ampliació a 98 clubs

Finalment, també s'ha abordat el tema del futur de la Segona B. El president de la Federació Espanyola, Luis Rubiales, ha deixat clar que la pròxima temporada, de manera excepcional, jugaran un total de 98 clubs repartits en 5 grups. No es descarta fins i tot anar a 6 grups amb menys equips per retallar la competició, que començarà més tard -entre setembre i octubre- i només durarà 8 mesos com a màxim. El president del Centre d'Esports, Esteve Calzada, es mostrava molt crític amb aquesta ampliació de 98 clubs en un article publicat avui al diari Marca. Ho considerava com la categoria Frankenstein.

També s'aprovarà divendres, a la Comissió Delegada de l'FEF, la nova categoria Segona B-Pro per a la temporada 21/22, una divisió intermèdia entre el futbol professional i l'actual Segona B. Seria més professional i tindria avantatges del repartiment televisiu. Ara falta decidir quin seria el sistema d'ascens.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top