Ciutat

Salut descarta que Sabadell passi a la fase 1, de moment

Salut descarta que Sabadell passi a la fase 1, de moment

La Rambla, tallada aquest 1 de maig / LLUÍS FRANCO

El departament de Salut descarta, a hores d’ara, que Sabadell passi a la fase 1 de desconfinament aquest proper dilluns 18 de maig. La conselleria està valorant si pot fer una proposta flexible per les regions sanitàries de l’àrea de Barcelona, la de la pròpia capital catalana i les metropolitanes Nord -que inclou Sabadell-, i Sud.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest migdia en roda de premsa que proposaran al Ministeri de Sanitat que a partir de la setmana que ve sí que passin a la fase 1 les regions sanitàries de Girona, Lleida i la Catalunya Central.

Els criteris en què es basa Salut per determinar si proposa un canvi de fase es basen en la capacitat assistencial, el risc epidemiològic, la capacitat de diagnòstic i la capacitat de seguiment. A tot Catalunya “la tendència és bona”, ha dit Vergés, i per això en casos com la regió Metropolitana Nord “ens podem plantejar quines són les propostes més adients” tenint en compte que hi ha una gran diversitat de municipis.

Què li falta a la regió de Sabadell, la Metropolitana Nord?

Alba Vergés ha explicat que a la Metropolitana Nord “no li falta res en especial”, i ha remarcat que com la majoria del país es troba en un “risc baix”. Però no passa encara a la fase 1 pel volum de població que té, ja que és l’àrea de Catalunya amb més habitants, 1,9 milions; per sobre dels 1,6 de Barcelona ciutat i els 1,3 de la Metropolitana Sud.

“És una qüestió de volum, no li falta res en especial, però és la regió més poblada”, ha apuntat la consellera. I ha afegit que es vol garantir poder fer els passos amb seguretat per poder avançar.

Comentaris
To Top