Ciutat

Sanitat confirma que Sabadell es manté dilluns a fase 0

Taules i cadires apil·lades a la Rambla, a l'espera d ela Fase 1 / LLUÍS FRANCO

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que Sabadell, així com la resta de la seva regió sanitària, la Metropolitana Nord, així com la Sud i la ciutat de Barcelona, es mantenen la setmana que ve en fase 0. Així ho han anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Mèdiques, Fernando Simón, en una roda de premsa celebrada aquest divendres a la tarda.

Així queda el mapa el proper dilluns / MONCLOA

La Generalitat havia proposat que la ciutat de Sabadell, i les regions Metropolitana Nord, d’on forma part, Metropolitana Sud i Barcelona ciutat passessin a una “fase 0 avançada”, en què es “flexibilitzin” algunes de les mesures que es poden fer en aquests municipis. El govern català va traslladar la proposta al Ministeri de Sanitat, que és qui l’ha d’aprovar.

Amb l’adaptació de la “nova” fase 0 es flexibilitzen algunes de les restriccions actuals. Així, els comerços petits podran atendre clients, ara ja sense cita prèvia i amb limitació d’aforament, i també reprendran una mínima activitat biblioteques, que podran fer serveis com el préstec de llibres, i també podran obrir els museus, amb limitació d’aforament.

També es permetrà l’accés als llocs de culte, però amb un terç de la seva capacitat. En canvi, no s’autoritza a obrir les terrasses de bars i restaurants ni les reunions en domicilis amb familiars i amics fins que no s’entri plenament en la fase 1. També podran reobrir els Centres d’Alt Rendiment com el de Sant Cugat del Vallès.

Pel que fa a sales de vetlles, es passa d’un aforament de 3 a 10 persones, això sí, amb totes les mesures de distanciament social necessàries. Tot plegat tindrà afecte a les àrees esmentades de Catalunya, i a nivell estatal el 30% de la població.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top