Vallès

Rellinars i Vacarisses es preparen per entrar a la fase 1 del desconfinament abans que la resta del Vallès Occidental

Un dels municipis que passarà dilluns a fase 1 és Vacarisses / ALBERT SEGURA

Tot el Vallès Occidental quedarà dilluns, novament, fora de la fase 1 de la desescalada del confinament. Tots? No. Rellinars i Vacarisses passaran a la fase 1 del desconfinament abans que la resta de municipis del Vallès Occidental.

Aquesta diferenciació és deu al fet que aquests dos pobles pertanyen a la regió sanitària de la Catalunya Central, la qual, si les previsions es compleixen avançarà de fase dilluns de la setmana vinent. La notícia ha generat sorpresa entre els veïns d’aquestes localitats que han expressat el seu malestar per no poder-se moure per la seva àrea d’influència.

Els alcaldes han demanat als seus habitants “tranquil·litat” i han recordat que sí estan permesos els desplaçaments per anar a treballar, al metge o a tenir cura de familiars. Alhora han animat els ciutadans a apostar pel comerç i la restauració local. La possibilitat que Rellinars i Vacarisses entrin a la fase 1 del desconfinament dilluns de la setmana vinent i que la resta del Vallès Occidental es quedi a la zero, ha generat cert neguit entre els habitants d’aquests dos municipis.

L’alcaldessa de Rellinars, Marta Roqué, ha reconegut que han rebut nombroses trucades de veïns del poble per preguntar sobre aquesta qüestió. “Quan se’n va assabentar, la gent es va esverar”, comenta la batlle que explica que els ciutadans veuen com un “problema” el no poder anar a comprar a Terrassa o a d’altres punts de la comarca. “Pot ser que compliqui la vida a un munt de gent”, indica Roqué que assenyala que el 70% de la població treballa a d’altres localitats del Vallès Occidental.

Per la seva banda, l’alcalde de Vacarisses, Toni Masana, reconeix que el municipi de referència dels veïns i veïnes d’aquest poble és Terrassa, però remarca que l’únic inconvenient que hi veu és que “no podran agafar el cotxe i anar a comprar allà”. El batlle recorda que els desplaçaments per anar al metge, a treballar o a tenir curs d’un familiar sí estan permesos, per la qual cosa demana calma i paciència. En aquest mateix sentit anima els ciutadans a aprofitar l’ocasió per conèixer el comerç i la restauració locals.

El nou estadi de desconfinament suposarà l’obertura de les terrasses dels bars i restaurants, així com les reunions de fins a deu persones. “És una notícia molt positiva i hem d’alegrar-nos-en”, assegura Massana que confia que que poc a poc es vagi reactivant l’economia del poble.

Roqué assegura que els restaurants s’estan preparant per reemprendre l’activitat i indica que estan “frisant” per fer-ho. També està pendent de reobrir portes la casa rural que hi ha a la vila, tot i que per ara serà difícil que disposi de visitants.

L’alcaldessa ha aprofitat per apel·lar al “civisme” i al “seny” de la gent i ha demanat que es compleixin les normes d’higiene i seguretat. “No hem tingut cap mort i això ens ha permès anar més relaxats”, explica Roqué que demana “precaució” als ciutadans que aprofitin la fase 1 per anar a ciutats com Manresa o Igualada a comprar.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top