Publicitat
Oci i cultura

El planter de l’ESDi assalta la passarel·la alemanya

ESDi per partida doble. Cova Trujillo i Helena Rabal, graduades en Disseny de Moda, han guanyat el 1r i el 3r premi –respectivament– en l’última edició del concurs europeu de nous dissenyadors Apolda European Design Awards (Alemanya). En- guany, es van presentar 29 colleccions de graduats de moda de 15 universitats i 10 països diferents.

Els seus projectes de final de grau van ser seleccionats per l’ESDi per presentar-se al concurs per l’actualitat dels seus plantejaments. “Va ser un honor i un privilegi que ens triessin per participar en un concurs així, en l’àmbit europeu”, recalca Trujillo.

Per a la Cova i l’Helena, aquest reconeixement va ser tota una sorpresa. “Ho veia pràcticament impossible, per les col·leccions espectaculars de les altres companyes”, afirma Trujillo. De fet, el certamen ha comptat enguany amb 29 col·leccions més de graduats de moda de diversos països d’Europa. “El fet que de quatre premis dos anessin a la mateixa universitat, diu molt de l’ESDi”, diu Rabal, orgullosa.

Sense desfilada

Donada la situació actual, el concurs d’enguany ha hagut de desenvolupar-se en línia. En convertir-se en finalistes, la Cova i l’Helena tenien intenció de viatjar fins a Alemanya, conèixer la resta de dissenyadors d’altres centres europeus i participar en una desfilada amb el posterior lliurament de premis, que finalment no ha tingut lloc.

No han pogut viatjar a Alemanya a rebre el premi a causa de la Covid-19

I és que amb la crisi sanitària, l’organització del concurs va decidir presentar de manera telemàtica les col·leccions a través de les seves xarxes socials. Encara que de manera limitada, això va permetre a totes dues “veure les altres col·leccions i adonar-te de les diferents maneres de fer i entendre el disseny a Europa”, ressalta Rabal.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top