Ciutat

El pla de xoc de l’Ajuntament preveu un increment de recursos per als casals i colònies d’estiu

Nens a la piscina amb un casal d'estiu

El Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles, assegura que estan treballant per facilitar la posada en marxa de les activitats de lleure infantil i juvenil a la ciutat. “Des de l’Ajuntament, fins i tot més enllà de les nostres competències com a administració municipal, estem treballant per poder donar resposta a les necessitats, tot i que encara depenem de les instruccions de la Generalitat i del Procicat, i també de l’evolució en les fases de la desescalada”.

Robles es va reunir, aquest dijous al vespre, amb una vintena de representants d’esplais i entitats que organitzen els casals d’estiu a la ciutat. La reunió, segons el regidor d’Educació, va servir per a una primera presa de contacte i perquè “les entitats expressessin la preocupació per la provisionalitat d’informació que les administracions superiors estan dictant en aquest àmbit del lleure”.

Robles diu que l’Ajuntament se situa al costat dels organitzadors, i que “té la voluntat de posar al seu abast, dins les possibilitats, espais públics i instal·lacions que facilitin el correcte desenvolupament de les activitats, tot atenent les mesures de seguretat”.

De fet, va afegir que el pla de xoc que ha presentat l’Ajuntament de Sabadell “servirà com a punt de partida per al debat de ciutat en què s’han de determinar les mesures per afavorir la reactivació de Sabadell després del coronavirus”. Aquest pla ja proposa un increment de recursos per reforçar les activitats educatives i de lleure durant l’estiu.

Treball en xarxa

Per la seva banda, les entitats que organitzen els casals i colònies a l’estiu han format un grup de treball. Àlex Vasilev, director de l‘Esplai Tuka Tuka, ha explicat que els directors dels diferents casals “pensem que tenim els mateixos problemes i per això cal que anem tots a una”.

D’altra banda, diu que moltes de les entitats organitzadores han hagut de retallar plantilles i que bona part dels responsables d’aquestes entitats han expressat seriosos dubtes sobre la figura del responsable sanitari que exigeixen les mesures de la Generalitat. Encara queda per definir quin serà el seu perfil, “i suposem que haurà de tenir la formació adequada”, diu Vasilev. Aquesta setmana vinent, entitats i Ajuntament es tornaran a reunir per posar-se al dia i fer un seguiment de la situació.

Comentaris
To Top